China Blue Danny's Parade Een giraf in de regen
Freedom Writers The Green Wave Die Welle
The Experiment Africa United Neukolln Unlimited

OVER ONS

Movies that Matter Educatie gelooft in de buitengewone zeggingskracht van film; een sterk middel om de kennis en de houding van jongeren ten aanzien van mensenrechten positief te beïnvloeden.

We selecteren films voor het onderwijs en ontwikkelen daar lesmateriaal bij. Deze films en lesmaterialen zijn gratis beschikbaar voor docenten.

In de klas
Onder het tabje 'film in de klas' vindt u met behulp van de zoekmachine eenvoudig een passende film bij uw les.

In de bioscoop
Jaarlijks organiseren we schoolvoorstellingen tijdens het Movies that Matter festival in Den Haag en Amsterdam. Daarnaast zijn de meest succesvolle educatiefilms door het jaar heen te zien in verschillende theaters in het land. Zie het tabje 'bioscoop programma'.

Movies that Matter Educatie participeert in het Platform Mensenrechteneducatie, het Netwerk Filmeducatie en het Expertisecentrum Mediawijsheid. 
Daarnaast werken we nauw samen met de educatieafdelingen van Amnesty International Nederland en de Anne Frank Stichting.

Movies that Matter Educatie wordt jaarlijks mede mogelijk gemaakt door tal van partners.

sidebar image

Zoeken in Films

OVER ONS

Leerlingen zijn vaak sterk visueel ingesteld. Film is daarom zeer geschikt om maatschappelijke thema's bespreekbaar te maken. Wij stellen films en lesmaterialen kosteloos beschikbaar voor docenten.

Daarnaast organiseren we schoolvoorstellingen op het Movies that Matter Festival en bioscoopvertoningen in heel Nederland.