Wie je bent, blijf je zelf!

Een bijzonder project over vluchten en identiteit voor groep 7 en 8

Leerlingen krijgen op een speelse manier inzicht in thema’s als vluchten, mensenrechten, wonen en identiteit. Waarom vluchten mensen eigenlijk? Hoe voelt het om alles achter te  laten en in een nieuw land opnieuw te beginnen?

In Filmhuis Den Haag krijgen de leerlingen een korte inleiding over het verschil tussen het Filmhuis en de commerciële bioscoop. Daarna kijken zij de speelfilm Blijf!, over de 11-jarige Lieke die er alles aan doet om te voorkomen dat haar vriendje Milad en zijn familie terug worden gestuurd naar Iran.

Hoe voelt het nu eigenlijk om zélf te moeten vluchten? Daar komen je leerlingen achter tijdens de ervaringsreis in het Humanity House. Een spannende reis waarin zij zelf ervaren hoe het is om te moeten overleven in conflict- of rampgebied. Omdat de reis veel vragen oproept, wordt het bezoek afgesloten met een klassikaal nagesprek, o.l.v. een educatiemedewerker. Voor meer informatie en boekingen bel 070-3459900 of  mail naar educatie@filmhuisdenhaag.nl

Voor wie: groep 7 en 8
Prijs: € 5,-
Duur: 1 dagdeel
Aantal begeleiders: 2 vanuit school  (gratis toegang)
Aantal leerlingen: Max. 30 per groep 

Dit educatieve programma sluit aan bij o.a. de volgende kerndoelen: oriëntatie op jezelf en de wereld (mens en samenleving, ruimte), kunstzinnige oriëntatie.

Een initiatief van Filmhuis Den Haag, Humanity House en Movies that Matter.

CombiTicket Young Amnesty Film Days

Bezoek met je klas voor of ná de vertoning van Bekas (PO) of #chicagoGirl (VO) tijdens de Young Amnesy Film Days, ook het Humanity House. Een zeer waardevolle toevoeging aan juist dít filmprogramma, want in het Humanity House kruipen de leerlingen zelf in de huid van een vluchteling.

Ze maken een interactieve reis, waarin zij ervaren hoe het is om te moeten overleven in conflict- of rampgebied. De tocht is persoonlijk; bij de start krijgen leerlingen persoonlijke documenten mee, welke ze halverwege ook weer kwijtraken. Het bezoek wordt afgesloten met een klassikaal nagesprek.

Prijs: € 6,50
Duur: 1 dagdeel
Aantal begeleiders: 2 vanuit school
Aantal leerlingen: Max. 30 per groep

Voor grotere groepen kunnen wij in overleg een programma samenstellen.