Angry Man China Blue Korean Army Girls
Billin'My Love 727 Tage Ohne Karamo Dangerous Games
The Act of Killing Ghezi Plein - Istanbul 2013 Garage Olympo

Movies that Matter Events

Movies that Matter organiseert filmvertoningen door heel Nederland, het hele jaar door. Aansluitend vinden verdiepingsprogramma’s plaats in de vorm van een inleiding, debat of een Q&A met de regisseur van de film. We werken hierbij samen met, of in opdracht van, uiteenlopende culturele en maatschappelijke organisaties.

Wilt u in samenwerking met Movies that Matter een event rond een mensenrechtenfilm organiseren? Neem dan contact op via info@moviesthatmatter.nl

sidebar image

PANNINGEN in the picture

Movies that Matter organiseert na succesvolle eerdere edities op dinsdag 1 november weer een filmdag in Dok6 in Panningen. Overdag is er een filmprogramma voor het basisonderwijs, bestaande uit de films Lydia Blijft en One Happy Day.

In de avonduren spelen lokale duurzame initiatieven met mondiale impact de hoofdrol. Na de vertoning van de inspirerende docu Tomorrow is er een paneldiscussie met onder anderen schrijfster Babette Porcelijn, bekend van het boek ‘De verborgen Impact’
Klik hier voor meer informatie & reserveringen.

MtM @ da bounce urban film festival

Van 4 t/m 6 november vindt het DBUFF in de Westergasfabriek van Amsterdam plaats. Op zondag-middag 6 november vertonen wij daar de spannende docu-thriller 3 1/2 Minutes, 10 bullets.

De film vertelt het verhaal over de Afro-Amerikaanse tiener Jordan Davis, die na een discussie over zijn harde muziek wordt doodgeschoten. De filmmakers reconstrueren de toedracht in een collage van interviews, homevideo’s en telefoongesprekken, die de grote verdeeldheid in de VS blootlegt over wapenbezit en

Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam
Start film: 13.30, start panelgesprek: 15.00 uur
Panelgesprek met oa: Bart Stapert.
Tickets: binnenkort via www.dbuff.nl

Students that Matter filmspecial

Ook dit najaar presenteren de Hogeschool van Amsterdam, Stichting voor vluchtelingstudenten UAF en Movies that Matter een filmmiddag op de HvA.
Op dinsdag 15 november is de documentaire They Will Have to Kill Us First te zien, met als speciale gast Laurens Joensen. Hij vertelt over zijn project Music for Mali en verzorgt een kort optreden.

Dinsdag 15 november, 16.30 - 19 uur
HvA, Wibautstraat 3, Amsterdam
Toegang gratis bij filmprogramma en borrel na afloop.
Iedereen is welkom, ook niet- HvA-studenten.

mtm @ terschellinger filmdagen

Op 17 november gaat een nieuwe editie van de Terschellinger Filmdagen van start. Er staan dit jaar 75 films uit 30 landen op het programma. Deze worden op 15 locaties vertoond, waaronder heel verrassende plekken.

Nieuw dit jaar is de samenwerking met Movies that Matter. We vertonen op vrijdag 18 november festivalfavoriet Sonita, over de gelijknamige Afghaanse rapster die eerder te gast was op het Movies that Matter Festival in Den Haag. Voorafgaand aan de film wordt er een inleiding gegeven.
De kaartverkoop start op maandag 7 november.

Oktober 2016
ma di wo do vr za zo
 
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Zoeken in Films

ZOEKEN ALGEMEEN

Nieuwsbrief Festivalkrant
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Youtube