Movies that Matter Events

Movies that Matter organiseert filmvertoningen door heel Nederland, het hele jaar door. Aansluitend vinden verdiepingsprogramma’s plaats in de vorm van een inleiding, debat of een Q&A met de regisseur van de film. We werken hierbij samen met, of in opdracht van, uiteenlopende culturele en maatschappelijke organisaties.

Wilt u in samenwerking met Movies that Matter een event rond een mensenrechtenfilm organiseren? Neem dan contact op via r.breman@moviesthatmatter.nl

MtM op IFA Assen

11 en 12 maart

MtM @ IFA Assen

Het IFA wil de positie van vrouwen in de filmwereld versterken door vrouwelijk talent te stimuleren en de ogen van bezoekers openen voor maatschappelijk relevante thema’s waarin vrouwen centraal staan. Als gastprogrammeur voor het filmfestival Assen selecteerde Movies that Matter projectcoördinator Events & Advies, Rosan Breman, twee filmtitels.

Op 11 maart wordt Noces (A Wedding) vertoond. Een sterk portret van de dilemma's van tweedegeneratiemigranten, dat zich ontvouwt als een Griekse tragedie in hedendaags Brussel. Voorafgaand is er een korte inleiding. Na afloop is er een nagesprek.

Op 12 maart is A Good Wife te zien. Een meeslepend menselijk drama over een Servische vrouw, echtgenote en moeder.

Het volledige programma is vanaf 20 februari bekend en kaarten zijn dan ook te koop via de festivalwebsite.

Movie and More - Soroptimisten Ede

21 maart

Soroptimisten Ede

Op 21 maart organiseert Movies that Matter in samenwerking met Soroptimistenclub Ede en bioscoop CineMec Ede een voorpremière van de documentaire What Tomorrow Brings. De film zal enkele dagen later ook op het Movies that Matter Festival vertoond worden.

Soroptimistenclub Ede maakt deel uit van een wereldwijde organisatie met bijna 100.000 vrouwelijke leden. Zij steunen projecten die gericht zijn op het verbeteren van de positie van meisjes en vrouwen. Om geld in te zamelen organiseren zij jaarlijks een benefietavond: Movie and More. Kaarten kunnen worden gekocht via www.cinemec.nl.

De avond begint om 19.30 uur.