Angry Man China Blue Korean Army Girls
Billin'My Love 727 Tage Ohne Karamo Dangerous Games
The Act of Killing Ghezi Plein - Istanbul 2013 Garage Olympo

overige events

In samenwerking met tal van organisaties realiseert Movies that Matter het hele jaar, door het hele land, gevarieerde filmvertoningen met verdiepingsprogramma’s. 

Wilt u in samenwerking met Movies that Matter een event rond een mensenrechtenfilm organiseren? Neem dan contact op via info@moviesthatmatter.nl

openlucht vertoning vredespaleis

Het Vredespaleis presenteert in samenwerking met Movies that Matter tijdens Just Peace een exclusieve openlucht filmvertoning over Vrede en Recht in de prachtige paleistuin. Op het programma staat de voor een Oscar genomineerde publieks-favoriet Timbuktu, met na afloop een optreden van de Malinese muzikant Zoumana Diarra.

Kidane leeft met zijn gezin vredig in de duinen buiten Timbuktu. De stad is in handen van religieuze fundamentalisten. Muziek, lachen, sigaretten en zelfs voetbal zijn verboden. Iedere dag spreekt het geïmproviseerde tribunaal absurde en tragische veroordelingen uit. Het lot van Kidane en zijn familie verandert wanneer Kidane per ongeluk de visser Amadou doodt. Hij komt in handen van de jihadisten met hun nieuwe wetten.
Regie in handen van Abderrahmane Sissako. 
Engelse ondertiteling.

Inleiding door Jeroen Vervliet, directeur Carnegie Stichting

Vrijdag 23 september
Start 19.45, deuren open 19.15
Entree € 10. Studenten € 9. Alleen toegang met geldig ID

Voor meer informatie.

'7 DAYS IN SYRIA' IN DE BALIE

In het kader van Wereldvluchtelingendag vertonen we op maandag 20 juni in samenwerking met UNHCR de documentaire 7 Days in Syria in de Balie in Amsterdam. Deze film toont hoe Newsweek-reporter Janine di Giovanni afreist naar Syrië om het dagelijkse (over)leven van burgers in het oorlogsgebied in beeld te brengen. Samen met fotojournalist Nicole Tung en een cameraman reist ze zeven dagen door het land en toont de verschrikking en verwoesting van oorlog, maar ook de kracht en moed van mensen die er dagelijks mee geconfronteerd worden. Na afloop van de film is er een nagesprek. De avond start om 19.30 uur. Lees meer. 

sidebar image

sidebar image

Zoeken in Films

ZOEKEN ALGEMEEN

Nieuwsbrief Festivalkrant
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Youtube