Sinner in Mecca Nice People Atomic Heart
Rainbow Still Experimenter Krigen
Frame by Frame This is Exile The Land of the Enlightened

Watchers of the Sky - Camera Justitia Night

Watchers of the Sky
Voertaal: Engels

Wanneer & waar?

donderdag 26 maart 2015 - 19:30
Theater aan het Spui Grote Zaal

Voorafgaand aan de vertoning van de spraakmakende film Watchers of the Sky van de Amerikaanse filmmaakster Edet Belzberg zullen enkele prominenten hun licht laten schijnen over Camera Justitia, het competitieprogramma over recht en gerechtigheid tijdens het Movies that Matter Festival.

Na een welkomstwoord door vfonds directeur Ton Heerts zal de film kort worden ingeleid door strafrechtgeleerde Heikelina Verrijn Stuart. Als justitieverslaggeefster volgde Verrijn Stuart de ontwikkelingen en strafzaken bij het Joegoslavië Tribunaal en het Internationaal Strafhof op de voet. Momenteel is zij onder meer lid van de commissie Mensenrechten van de Adviesraad Internationale Vraagstukken.

Juryvoorzitter Job Cohen zal deze avond de Camera Justitia Award uitreiken aan de regisseur van de winnende film uit dit competitieprogramma. De Camera Justitia Award, mogelijk gemaakt door vfonds, bestaat uit De Zilveren Vlinder en een geldprijs van 5000 euro. De andere juryleden dit jaar zijn mensenrechtenvoorvechter Boris Dittrich, rechter Tamara Trotman, filmmaker Maria Mok en filmjournalist Clementine van Wijngaarden.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen
Zoeken in Films

ZOEKEN ALGEMEEN

Nieuwsbrief Festivalkrant
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Youtube