Ensaf Haider
Oleg Eliete Paraguassu
Morales
Fadimata
Sonita William Binney
Parvez Eliete Paraguassu Hooligan Sparrow

a matter of act night

Op zaterdagavond 27 maart vindt vanaf 20.00 uur in Theater aan het Spui een bijzondere avond plaats; de eerste A Matter of ACT Night.

Het programma voor deze feestelijke avond waarop de op het festival aanwezige mensenrechtenhelden onze eregasten zijn, wordt geopend door Amnesty Nederland voorzitter Sandra Lutchman. Zij zal het eerste exemplaar van het A Matter of ACT boek overhandigen aan Mabel van Oranje.

Aansluitend vinden interviews plaats met de Nederlandse mensenrechtenambassadeur Arjan Hamburger en met Ngawang Choephel, de regisseur van Tibet in Song, de film die op de A Matter of ACT Night vertoond wordt.
Voor Ngawang Choephel werd in 2001 op het Amnesty International Film Festival (de voorganger van het Movies that Matter Festival) actie gevoerd. Hij zat gevangen voor het opnemen van Tibetaanse muziek voor Tibet in Song. Dankzij internationale actie kwam hij vrij. Dit jaar is Choephel aanwezig op het festival, mét zijn film.
De muzikale omlijsting is in handen van Zorita, een achtkoppig ensemble dat garant staat voor een mix van Mexicaanse, Franse, Spaanse, Hongaarse én Nederlandse klanken die samensmelten tot meeslepende mestizo pop.

Een avond om niet te missen. Reserveer nu uw kaarten.

Matter of Act
sidebar image

Zoeken in Films

ZOEKEN ALGEMEEN

Nieuwsbrief Festivalkrant
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Youtube