China Blue Danny's Parade Een giraf in de regen
Freedom Writers The Green Wave Die Welle
The Experiment Africa United Neukolln Unlimited
sidebar image

Meld je aan voor de jongerenjury!

Heb je een uitgesproken mening over film? En kun je die nog uitleggen ook? Doe mee met de MovieZone Jury, dé jongeren filmjury van Nederland, aanwezig op alle grote filmfestivals.

Meld je aan als MovieZone Jurylid en ga down under op het Movies that Matter Festival. Kijk heel veel films, praat met regisseurs, acteurs en filmjournalisten, zie de beste films voordat ze in de bioscoop verschijnen én voel je een echte VIP. Maar vooral: bepaal samen met de andere juryleden welke film de felbegeerde MovieZone Award wint!

Meer info jury: https://moviezone.nl/doe-mee/jury

Direct aanmelden jury: https://moviezone.nl/meld-je-aan-voor-de-jury

Deadline aanmelden: 1 februari

De MovieZone Jury, dé jongerenjury van het Movies that Matter Festival, bestaat elk jaar uit vijf jonge (16-18 jaar) filmliefhebbers die hun mening niet onder stoelen of banken steken.

De MovieZone Award, de prijs van de jongerenjury van EYE en het Movies that Matter Festival, ging in 2016 naar de film El Clan van Pablo Trapero. Uit het juryrapport: ‘El Clan is een film over een maffiafamilie die mensen heeft ontvoerd in de jaren ‘80 in Argentinië. Het onverwachte einde maakte indruk op ons. De film was goed verzorgd en we denken dat deze bij jongeren in de smaak zal vallen.’

El Clan werd opgenomen in het filmeducatieprogramma van EYE en werd op 14 april 2016 door distributeur Cinemien uitgebracht in de Nederlandse bioscopen.

MovieZone Jury, een initiatief van EYE, is de jongerenjury tijdens de diverse filmfestivals in Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door NVB, NVF en Het Ministerie van OCW. 

MovieZone MTM Award

De MovieZone MtM Jury, dé jongerenjury van het Movies that Matter Festival, bestaat uit vijf jonge filmliefhebbers die hun mening niet onder stoelen of banken steken.

De jury bekeek tijdens het festival de films Krigen, This is Exile, Deep Web, Black Flag, Nice People, Snow Pirates, 3 ½ minutes 10 bullets, El Clan, Sonita, The True Cost, Guantanamo’s Child en Experimenter.

De MovieZone MtM Award, de prijs van de jongerenjury van EYE en het Movies that Matter Festival, ging dit jaar naar de film El Clan van Pablo Trapero. Uit het juryrapport: ‘El Clan is een film over een maffiafamilie die mensen heeft ontvoerd in de jaren ‘80 in Argentinië. Het onverwachte einde maakte indruk op ons. De film was goed verzorgd en we denken dat deze bij jongeren in de smaak zal vallen.’ El Clan wordt opgenomen in het filmeducatie programma van EYE en op 14 april 2016 door distributeur Cinemien uitgebracht in de Nederlandse bioscopen.

De jury bestond dit jaar uit: Rosa Boon, Judith Haenen, Tessa van Oijen, Sannerien van der Toorn en Steven de Waardt.
Jurybegeleider MovieZone: Dymme Plomp

MovieZone Jury, een initiatief van EYE, is de jongerenjury tijdens de diverse filmfestivals in Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door NVB, NVF en Het Ministerie van OCW.
sidebar image

Zoeken in Films

ZOEKEN ALGEMEEN

Nieuwsbrief Festivalkrant
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Youtube