MovieZone All Rights Award

MovieZone All Rights Award

De MovieZone MtM Jury, dé jongerenjury van het Movies that Matter Festival, bestaat uit vijf jonge filmliefhebbers die hun mening niet onder stoelen of banken steken.

De jury bekeek tijdens het festival 2016 de films Krigen, This is Exile, Deep Web, Black Flag, Nice People,Snow Pirates, 3 ½ minutes 10 bullets, El Clan, Sonita, The True Cost, Guantanamo’s Child en Experimenter.

De MovieZone MtM Award, de prijs van de jongerenjury van EYE en het Movies that Matter Festival, ging in 2016 naar de film El Clan van Pablo Trapero. Uit het juryrapport: ‘El Clan is een film over een maffiafamilie die mensen heeft ontvoerd in de jaren ‘80 in Argentinië. Het onverwachte einde maakte indruk op ons. De film was goed verzorgd en we denken dat deze bij jongeren in de smaak zal vallen.’ El Clan wordt opgenomen in het filmeducatie programma van EYE en op 14 april 2016 door distributeur Cinemien uitgebracht in de Nederlandse bioscopen.

De jury bestond dit jaar uit: Rosa Boon, Judith Haenen, Tessa van Oijen, Sannerien van der Toorn en Steven de Waardt.
Jurybegeleider MovieZone: Dymme Plomp

De MovieZone Jury, een initiatief van EYE, is de jongerenjury tijdens de diverse filmfestivals in Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door NVB, NVF en Het Ministerie van OCW.