Programma

In 2017 vindt Movies that Matter Festival plaats van vrijdag 24 maart t/m zaterdag 1 april.
Het programma staat eind februari online.

Op het festival presenteren wij rond de 70 speelfilms en documentaires over mensenrechten en menselijke waardigheid uit de hele wereld. Veel films zijn voor het eerst, en ook alleen op dit festival in Nederland te zien. Een groot deel van de films zijn Engels gesproken of Engels ondertiteld, de overige Nederlands ondertiteld.

Bij de meeste vertoningen is er een verdiepingsprogramma zoals een inleiding, discussie of talkshow met internationale gasten als mensenrechtenactivisten, filmmakers, politici en journalisten.

De films zijn onderverdeeld in de twee competities en het panoramaprogramma. De eerste competitie is A Matter of ACT, met negen documentaires waarin mensrechtenverdedigers centraal staan. De tweede competitie is Camera Justitia, met acht films (fictie en documentaire) over (on)rechtvaardigheid. In het panoramaprogramma zijn de 30 beste films over mensenrechten te zien, die in het afgelopen jaar geproduceerd zijn.

Kijk in het archief voor voorgaande edities.

Programma

In 2016 vindt het festival plaats van vrijdag 18 t/m zaterdag 26 maart.

Het Movies that Matter Festival presenteert jaarlijks zo'n zeventig human rights speelfilms en documentaires uit de hele wereld. Veel films zijn voor het eerst, en ook alleen op dit festival in Nederland te zien. Naganoeg alle films zijn Engels gesproken of Engels ondertiteld, de overige  Nederlands ondertiteld.

Bij de meeste filmvertoningen wordt een verdiepingsprogramma zoals een inleiding, debat of talkshow georganiseerd. Hieraan nemen internationale gasten als mensenrechtenactivisten, filmmakers, politici en journalisten deel.

Het festival biedt naast twee hoofdprogramma's: A Matter of ACT en Camera Justitia, diverse andere programmaonderdelen. Dit zijn onder meer verschillende themaprogramma's; 'The IDFA Selection', een selectie uit het programma van 's-werelds grootste documentaire festival en 'Harvest', de beste human rights films die in de bioscoop te zien waren, nog eenmaal op het grote doek op het Movies that Matter Festival.

Kijk in het archief voor voorgaande edities.