Sinner in Mecca Nice People Atomic Heart
Rainbow Still Experimenter Krigen
Frame by Frame This is Exile The Land of the Enlightened

Programma

In 2017 vindt Movies that Matter Festival plaats van vrijdag 24 maart t/m zaterdag 1 april.

Op het festival presenteren wij ongeveer 60 speelfilms en documentaires over mensenrechten en menselijke waardigheid uit de hele wereld. Veel films zijn voor het eerst, en ook alleen op dit festival in Nederland te zien. Een groot deel van de films zijn Engels gesproken of Engels ondertiteld, de overige Nederlands ondertiteld.

Bij de meeste vertoningen is er een verdiepingsprogramma zoals een inleiding, discussie of talkshow met internationale gasten als mensenrechtenactivisten, filmmakers, politici en journalisten.

De films zijn onderverdeeld in de twee competities en het panoramaprogramma. De eerste competitie is A Matter of ACT, met 8 documentaires waarin mensrechtenverdedigers centraal staan. De tweede competitie is Camera Justitia, met 8 films (fictie en documentaire) over (on)rechtvaardigheid. In het panoramaprogramma zijn de 30 beste films over mensenrechten te zien, die in het afgelopen jaar geproduceerd zijn.

Op dit moment zijn wij druk bezig met de selectie van de films en het samenstellen van het programma. In februari 2017 wordt het programma bekend gemaakt.

Kijk in het archief voor voorgaande edities.

Programma

In 2016 vindt het festival plaats van vrijdag 18 t/m zaterdag 26 maart.

Het Movies that Matter Festival presenteert jaarlijks zo'n zeventig human rights speelfilms en documentaires uit de hele wereld. Veel films zijn voor het eerst, en ook alleen op dit festival in Nederland te zien. Naganoeg alle films zijn Engels gesproken of Engels ondertiteld, de overige  Nederlands ondertiteld.

Bij de meeste filmvertoningen wordt een verdiepingsprogramma zoals een inleiding, debat of talkshow georganiseerd. Hieraan nemen internationale gasten als mensenrechtenactivisten, filmmakers, politici en journalisten deel.

Het festival biedt naast twee hoofdprogramma's: A Matter of ACT en Camera Justitia, diverse andere programmaonderdelen. Dit zijn onder meer verschillende themaprogramma's; 'The IDFA Selection', een selectie uit het programma van 's-werelds grootste documentaire festival en 'Harvest', de beste human rights films die in de bioscoop te zien waren, nog eenmaal op het grote doek op het Movies that Matter Festival.

Kijk in het archief voor voorgaande edities.

sidebar image

Zoeken in Films

ZOEKEN ALGEMEEN

Nieuwsbrief Festivalkrant
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Youtube