Sinner in Mecca Nice People Atomic Heart
Rainbow Still Experimenter Krigen
Frame by Frame This is Exile The Land of the Enlightened

Omar m'a tuer

Roschdy Zem

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen

Marseille, 2 februari, 1994. Omar Raddad, een Marokkaanse tuinman, wordt veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf voor de moord op zijn werkgeefster, een welgestelde weduwe. Haar lichaam werd gevonden in de kelder van haar villa. Letters op de muur, geschreven in bloed beschuldigden hem: "Omar heeft me vermoort" (Omar m'a tuer).

Tijdens de rechtzaak wijzen meerdere elementen erop dat het onderzoek naar de moord niet correct werd uitgevoerd. Het veranderen van de datum van overlijden van het slachtoffer, niet afgenomen vingerafdrukken, de snel uitgevoerde crematie van het slachtoffer, de verdwijning van een getuige…

Synopsis

Een journalist, overtuigd van Omars onschuld, gaat op onderzoek uit naar een van de meest schokkende, rechterlijke dwalingen van de afgelopen twintig jaar. Zijn conclusie is dat er twee soorten gerechtigheid bestaan: een voor de rijken en een voor de armen.

OMAR M’A TUER is een aangrijpend en waargebeurd rechtbankdrama dat wordt bestempeld als de Dreyfus-affaire van de twintigste eeuw. Het was de officiële Marokkaanse inzending voor de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film. (Cinemien)

Credits

Frankrijk 2011, 85 min.

Fictie,

Gesproken taal: Frans

Productie:

Tessalit Productions

contact@tessalit.com

+33 14 31 31 060

Nederlandse distributie:

Cinemien

info@cinemien.nl

+31 205776010 / +31205776020

www.cinemien.nl

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen
Thema's
gevangenis, gevangenschap
rechtbanken, rechtspraak, tribunalen
Zoeken in Films

ZOEKEN ALGEMEEN

Nieuwsbrief Festivalkrant
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Youtube