Sinner in Mecca Nice People Atomic Heart
Rainbow Still Experimenter Krigen
Frame by Frame This is Exile The Land of the Enlightened

11 Flowers

Wang Xiaoshuai

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen

Het is 1975, een jaar voor het einde van de Culturele Revolutie.
De elfjarige Wang Han woont in een provincieplaatsje in het zuiden van China met zijn vader, moeder en zusje. Zijn vader, een acteur, moedigt hem aan om kunstschilder te worden zodat hij ''vrij kan leven''. Zijn strenge moeder maakt zich voortdurend zorgen om geld. Op school heeft Wang Han drie boezemvrienden: lange Weijun, mollige ''Luis'' en kleine 'Muis'. Ze zijn allemaal verliefd op hun mooie klasgenootje Xie Juehong.
Op een dag wordt Wang Han gevraagd de dagelijkse gymnastiekles te gaan leiden. Daar heeft hij echter een duur wit overhemd voor nodig. Met tegenzin gebruikt zijn moeder daarvoor hun waardevolle kledingcoupons. Als Wang Han op een dag zijn shirt wast in de rivier, wordt het afgepakt door een moordenaar op de vlucht. Tegelijk bang en gefascineerd beloven Wang Han en zijn vrienden om hem niet te verraden aan de politie.(filmtotaal, 2012)

Synopsis

------

Wang Han is elf jaar en groeit op tijdens de Culturele Revolutie op het platteland van China. Het kalme, alledaagse leven, waarin de volwassenen in de fabriek werken en de kinderen naar school gaan, wordt verstoord wanneer tijdens het spelen Wangs nieuwe, met veel moeite gemaakte overhemd wordt gestolen. De dader is een ontsnapte, van moord verdachte man, die aan de jongen vraagt om hem uit de brand te helpen.(IFFR, 2012)

Credits

China 2011, 110 min.

Fictie,

Gesproken taal: Mandarijn

Nederlandse distributie:

Imagine Film Distribution Belgie

info@imaginefilm.be

+32 2 331 64 31

http://www.imaginefilm.be/nl/index.html

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen


Thema's
kinderen, kinderrechten
onderwijs
vrijheid van meningsuiting, recht op vereniging
politiek, democratie
Zoeken in Films

ZOEKEN ALGEMEEN

Nieuwsbrief Festivalkrant
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Youtube