Sinner in Mecca Nice People Atomic Heart
Rainbow Still Experimenter Krigen
Frame by Frame This is Exile The Land of the Enlightened

Forbidden Voices

Barbara Miller

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen

Festivaljaar: 2013

Invloedrijke 'cyberfeministen' uit Cuba, China en Iran blijven ondanks constante tegenwerking bloggen over de misstanden in hun land. Met een níet-aflatende strijdlust houden de jonge vrouwen de wereld op de hoogte van de misstanden die zich in hun land afspelen.

Synopsis

Op het internet worden hun stemmen vakkundig afgeschermd. Maar de inmiddels wereldwijd bekende bloggers Yoani Sánchez, Zeng Jinyan en Farnaz Seifi zijn niet bang voor de dictatoriale regimes in Cuba, China en Iran. Hoogte- en dieptepunten uit hun levens passeren de revue. Wat doe je als je in Iran meer aandacht wilt voor de rechten van de vrouw, maar ontdekt dat Google pertinent het woord 'vrouw' blokkeert bij zoekacties? Hoe boks je als blogster op tegen de 'Great Firewall of China', beschermd door veertigduizend cyberagenten? De ongelijke strijd van deze 'cyberfeministes' is uitputtend en trekt een zware wissel op hun gezinslevens. De Iraanse Farnaz Seifi voelde zich na een gevangenisstraf wegens 'daden tegen de nationale veiligheid' genoodzaakt haar land te ontvluchten. Met hulp van Reporters without Borders zet ze vanuit het Westen haar missie voort. Niet voor niets zijn deze onverschrokken vrouwen door TIME Magazine uitgeroepen tot enkele van 's werelds meest invloedrijke stemmen.

Cuba heeft de reismogelijkheden van haar onderdanen per januari 2013 versoepeld. Activiste Yoani Sánchez is een van de aanwezigen in het A Matter of ACT-programma op het Movies that Matter Festival.

Credits

Zwitserland 2012, 96 min.

Documentaire,

Gesproken taal: Engels, Spaans, Chinees (Kantonees), Frans, Perzisch

Officiële website: http://www.forbiddenvoices.net

Productie:

Geen

Nederlandse distributie:

Das Kollektiv

info@daskollektiv.ch

+41 43 811 50 50

www.daskollektiv.ch

World sales:

Accent Film International Ltd.

info@accent-films.com

+41 21 963 93 00

www.accent-films.com

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen


Thema's
mensenrechtenverdedigers, activisten
journalistiek, media, propaganda
vrouwen, vrouwenrechten
vrijheid van meningsuiting, recht op vereniging
Zoeken in Films

ZOEKEN ALGEMEEN

Nieuwsbrief Festivalkrant
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Youtube