Inequality For All

Jacob Kornbluth

Festivaljaar: 2014

Aan de hand van animaties, archiefbeelden en Dolly Parton’s Nine to Five wordt het ernstige probleem van de inkomensongelijkheid in de VS grappig in beeld gebracht. Onderhoudend document over de keerzijde van de Amerikaanse Droom.

Synopsis

In deze An Inconvenient Truth (Al Gore’s waarschuwingsfilm over het broeikaseffect) voor de economie geeft de gepassioneerde en innemende professor Robert Reich college over de ernstige inkomensgelijkheid in de Verenigde Staten. Volgens hem is deze situatie niet alleen een van de grootste bedreigingen voor de Amerikaanse economie; ook de democratie loopt gevaar. In lezingen, boeken en commentaren pleit de voormalige Minister van Werkgelegenheid al jaren voor een betere verdeling van de welvaart. Geïnspireerd door Reich’s boek Aftershock bewerkte filmmaker Jacob Kornbluth dit omvangrijke probleem tot een onderhoudende documentaire, waarbij hij de focus legt op hoe het zo ver gekomen is en wat er gebeurt als we er nu niets aan doen. Want het lot ligt in onze eigen handen. Zo stelt Reich: “We maken zelf de regels van de economie, dus hebben we ook de macht om die regels te veranderen”.

Credits

Verenigde Staten 2013, 90 min.

Documentaire,

Gesproken taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Officiële website: http://www.inequalityforall.com

Productie:

72 Productions

jen@72productions.com

+1 3102781221

www.72productions.com

World sales:

Films Distribution

info@filmsdistribution.com

+33 (0)1 53 10 33 99

www.filmsdistribution.com

Wanneer & waar?

Koop strippenkaart tickets

Vragen over bestellen? Bel 070 - 365 60 30
* Na betaling van de strippenkaart van 6 films voor 45 euro verschijnen er in uw account 6 e-tickets van 0 euro. U dient dan zelf online nog kaartjes voor 6 films naar keuze te bestellen.