Sinner in Mecca Nice People Atomic Heart
Rainbow Still Experimenter Krigen
Frame by Frame This is Exile The Land of the Enlightened

Born This Way

Shaun Kadlec / Deb Tullmann

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen

Nederlandse première

Festivaljaar: 2014

Gay-icon Lady Gaga is een groot voorbeeld voor de homo’s en lesbiennes in Kameroen, maar de tolerantie waarover de popster zingt in haar gelijknamige hit is voor hen nog enkel een toekomstdroom.

Synopsis

Voor jonge homo’s in Kameroen zijn de popidolen als Rihanna en Lady Gaga niet minder populair dan in het Westen. Maar de verdraagzaamheid ten opzichte van homo’s die Gaga in Born this Way bezingt, is voor mensen als Cedric en Gertrude slechts een fantasie. Ze zijn homoseksueel en wonen in Kameroen, waar hun geaardheid als misdaad wordt beschouwd.
De grote stad biedt in maar in beperkte mate veiligheid of anonimiteit. Toch is het voor veel homo’s en lesbiennes het enige toevluchtsoord. Uit de kast komen is er een groot taboe, helemaal tegenover de eigen familie. Cedric en Gertrude zetten zich in voor de Alternatives Cameroon, een grassroot organisatie die opkomt voor de rechten van de LGBT gemeenschap.
De film toont ook het werk van mensenrechtenadvocate Alice Nkom. Zij strijdt al jaren voor een betere positie van homoseksuelen in Kameroen en was in 2011 te gast op het Movies that Matter Festival. Ondanks het gevaar en de discriminatie laten de homo’s en lesbiennes zich niet kisten: waar en wanneer het kan, tonen ze hun ware kleuren en genieten ze van de kleine momenten waarop ze echt zichzelf kunnen zijn.

Credits

Verenigde Staten 2013, 82 min.

Documentaire,

Gesproken taal: Frans, Engels

Officiële website: http://www.bornthiswaydocumentary.com

Productie:

none

World sales:

The Film Collaborative

jeffrey@thefilmcollaborative.org

+1 3232078321

www.thefilmcollaborative.org

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen


Thema's
homorechten, LGBT-rechten
rechtbanken, rechtspraak, tribunalen
verkrachting
vrijheid van meningsuiting, recht op vereniging
Zoeken in Films

ZOEKEN ALGEMEEN

Nieuwsbrief Festivalkrant
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Youtube