Sinner in Mecca Nice People Atomic Heart
Rainbow Still Experimenter Krigen
Frame by Frame This is Exile The Land of the Enlightened

Coach Zoran and his African Tigers

Sam Benstead

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen

Festivaljaar: 2014

Zwart-komische documentaire over een van origine Servische coach die in het nieuwe Zuid-Soedan een nationaal voetbalelftal van de grond probeert te krijgen. Origineel portret van de moeizame geboorte van een natie.

Synopsis

In juli 2011 werd Zuid-Soedan onafhankelijk, na bijna vijftig jaar burgeroorlog. De nieuwe staat, waarin alles en iedereen nog doordrenkt is van de herinneringen aan de ontelbare slachtoffers van de oorlog, probeert zich een plek te verwerven in de internationale voetbalwereld door het vormen van een eerste nationale voetbalteam. De van origine Servische coach Zoran Djordjevic wordt aangenomen om deze taak uit te voeren. Met een enorme, soms tamelijk agressieve energie kwijt hij zich van zijn taak, daarbij diverse politici en de voorzitter van de voetbalbond tegen zich in het harnas jagend.
De film volgt het team gedurende het eerste jaar, van het zoeken naar veelbelovende talenten, via de aanschaf van een schaap genaamd Champion als mascotte, tot de eerste internationale wedstrijden. Een moeizame strijd, met belangrijke obstakels als een olieconflict dat leidt tot vergaande bezuinigingen, de verslechterende relatie tussen de fanatieke coach en de autoriteiten en de innerlijke verscheurdheid van de spelersgroep. 

Credits

Verenigd Koninkrijk 2013, 75 min.

Documentaire,

Gesproken taal: Arabisch, Engels

Ondertiteling: Engels

Productie:

Century Films

info@centuryfilmsltd.com

+44 2073786106

www.centuryfilmsltd.com

World sales:

Cat & Docs

info@catndocs.com

+33 183970546

www.catndocs.com

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen


Thema's
ontwikkeling, duurzame ontwikkeling, ontwikkelingshulp
politiek, democratie
Zoeken in Films

ZOEKEN ALGEMEEN

Nieuwsbrief Festivalkrant
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Youtube