Fruitvale Station

Ryan Coogler

Deze film is te zien als schoolvoorstelling tijdens het Movies that Matter Festival 2017 in Den Haag en Amsterdam. Zie hier data en programma.

Synopsis

Aangrijpend waargebeurd verhaal over de 22-jarige Oscar Grant, die op oudejaarsnacht 2008 betrokken raakt bij een vechtpartij en de schijn tegen zich heeft wanneer een politieagent een fatale inschattingsfout maakt …
Oscar Grant woont samen met zijn vriendin Sophina en hun 4-jarige dochter Tatiana in de Bay Area van San Fransisco. Op de oudejaarsavond van 2008 neemt hij de metro naar het centrum van San Francisco om daar de jaarwisseling met familie en vrienden te vieren. Wanneer hij betrokken raakt bij een vechtpartij, gaat er iets grondig mis: een politieagent maakt een fatale inschattingsfout. Zijn laatste ontmoeting van die dag zal zijn omgeving op haar grondvesten doen schudden. Het hele land zal weten wie Oscar is. Fruitvale Station won de publieksprijs en grote jury prijs op het Sundance festival, en de Avenir prijs van het Un Certain Regard programma op het filmfestival van Cannes. 

Credits

Verenigde Staten 2013, 81 min.

Fictie,

Gesproken taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Officiële website: http://www.fruitvalefilm.com

Productie:

Forest Whitaker's Significant Productions

+1 3235127988

Nederlandse distributie:

A-Film Benelux MSD

info@a-film.nl

+31 203445144

www.a-film.nl

World sales:

The Weinstein Company

international@weinsteinco.com

+1 212-941-3800

www.weinsteinco.com