Sinner in Mecca Nice People Atomic Heart
Rainbow Still Experimenter Krigen
Frame by Frame This is Exile The Land of the Enlightened

Come to my Voice

Huseyin Karabey

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen

Nederlandse première

In een afgelegen Koerdish bergdorpje maakt de achtjarige Jiyan zich zorgen over het lot van haar vader Temo. Hij is midden in de nacht afgevoerd door Turkse soldaten, op zoek naar wapens. Er zijn echter geen wapens in het dorp. Samen met haar oma Berfé gaat Jiyan op zoek naar een pistool om haar vader vrij te kopen.

Synopsis

Een informant heeft het Turkse leger ingefluisterd dat er wapentuig verborgen zou zijn in een klein Koerdisch bergdorpje. Midden in de nacht kammen de militairen het dorp uit, maar ze vinden niks. Overtuigd van zijn gelijk laat de commandant alle mannen uit het dorp arresteren en zegt ze pas vrij te laten wanneer het vermeende arsenaal wordt overhandigd. Jiyan verzamelt alle speelgoedpistolen in het dorp en oma brengt het stokoude geweer van haar vader naar de soldaten – maar tevergeefs. De militairen nemen alleen genoegen met moderne, echte pistolen. Dus gaan Berfé en Jiyan op pad om er eentje te vinden.

Come to My Voice is een poëtische raamvertelling waarmee regisseur Hüseyin Karabey middels humor, traditie en wonderschone natuurbeelden licht schijnt op de absurditeit van de ‘verborgen oorlog’ die de Turkse regering de afgelopen twintig jaar heeft gevoerd tegen de Koerdische bevolking.

Credits

Turkije, Frankrijk, Duitsland 2013, 105 min.

Fictie,

Gesproken taal: Koerdisch, Turks

Ondertiteling: Engels

Productie:

EZ Films

info@ez-films.com

33 6 82 47 34 20

http://ez-films.com/

World sales:

EZ Films

info@ez-films.com

33 6 82 47 34 20

http://ez-films.com/

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen


Thema's
oorlog
minderheden
vrijheid van meningsuiting, recht op vereniging
militairen, het leger
Zoeken in Films

ZOEKEN ALGEMEEN

Nieuwsbrief Festivalkrant
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Youtube