Leviathan

Andrey Zvyagintsev

Festivaljaar: 2015

Oscargenomineerde epische vertelling over corruptie en politieke macht in Rusland, geïnspireerd op het Bijbelverhaal van Job. Automonteur Kolia woont in een klein stadje in Noord-Rusland. Zijn leven komt op zijn kop te staan wanneer de burgemeester zijn bedrijf, huis en grond opeist. De film won onlangs de Golden Globe voor beste buitenlandse film.

Synopsis

Kolia’s eigen autoreparatiebedrijf staat vlak naast het huis dat hij zelf bouwde. Daar woont hij met zijn jonge vrouw Lilya en hun zoon Roma. De burgemeester van het plaatsje heeft het gemunt op Kolia’s grond en probeert hem zijn bedrijf, huis en land af te nemen. Aanvankelijk probeert de burgemeester Kolia uit te kopen, maar die stapt naar de rechter. De rechter blijkt gecontroleerd te worden door de burgemeester, die bovendien de kerk en lokale maffia in zijn zak heeft.

Regisseur Andrej Zvyagintsev (ElenaThe Return) maakte deze aanklacht opmerkelijk genoeg met financiële overheidssteun. De film werd aanvankelijk in Rusland verboden vanwege vermeend aanstootgevend taalgebruik, en dus maakte Zvyagintsev een aparte versie voor de Russische markt. De titel verwijst naar het politiek-filosofische werk van Thomas Hobbes uit 1651 over de mens, de staat en het christendom.

Credits

Rusland 2014, 140 min.

Fictie,

Gesproken taal: Russisch

Ondertiteling: Nederlands

Productie:

Geen

Nederlandse distributie:

Lumiere

distribution@lumiere.be

+31 20 303 12 80

http://lumierefilm.nl/nl-nl

World sales:

Pyramide International

sales@pyramidefilms.com

+33 142960220

inter.pyramidefilms.com

Wanneer & waar?

 • zaterdag 21 maart 2015 - 21:00

  Zaal 2, Filmhuis Den Haag
  Bestel kaarten hier

 • vrijdag 27 maart 2015 - 14:00

  Zaal 2, Filmhuis Den Haag
  Geen kaarten meer beschikbaar.

 • zaterdag 28 maart 2015 - 20:30

  Zaal 1, Filmhuis Den Haag
  Geen kaarten meer beschikbaar.

Koop strippenkaart tickets

Vragen over bestellen? Bel 070 - 365 60 30
* Na betaling van de strippenkaart van 6 films voor 45 euro verschijnen er in uw account 6 e-tickets van 0 euro. U dient dan zelf online nog kaartjes voor 6 films naar keuze te bestellen.