Our Terrible Country

Muhammad Ali Atassi / Zaid Homsi

Nederlandse première

Festivaljaar: 2015

Roadmovie over de vriendschap tussen de Syrische schrijver en dissident Yassin al-Haj Saleh en de jonge fotograaf Ziad Homsi. Op weg naar Raqqa, machtscentrum van terreurbeweging IS, filmen ze hun ‘vreselijke’ land, verscheurd door oorlog en terreur. 

Synopsis

Schrijver en mensenrechtenactivist Yassin al-Haj Saleh wordt als jonge man zestien jaar opgesloten vanwege zijn lidmaatschap van een communistische organisatie. Na zijn vrijlating blijft Haj Saleh zich kritisch uitlaten over het Syrische regime. Door de burgeroorlog moet hij in 2013 samen met zijn vrouw Damascus verlaten en een veiliger onderkomen zoeken in Douma. Daar ontmoet hij de twintig jaar jongere fotograaf en filmmaker Ziad Homsi. Homsi wil een portret maken van de schrijver en samen gaan ze op pad naar Al-Haj Salehs geboorteplaats Raqqa. Tijdens de gevaarlijke tocht ontstaat er een innige vriendschap.

Persoonlijk, dicht op de huid gefilmd document over de relatie tussen twee generaties. De film legt genadeloos de hoop, twijfels, desillusies en verliezen bloot van twee mannen en hun onophoudelijke strijd voor rechtvaardigheid in een gebroken Syrië. De film werd gemaakt met steun van Bidayyat: een non-profitinstelling die de productie van Syrische films mogelijk maakt en trainingen verzorgt voor filmmakers.

Credits

Syrië, Libanon 2014, 85 min.

Documentaire,

Gesproken taal: Arabisch

Ondertiteling: Engels

Productie:

Bidayyat

info@bidayyat.org

www.bidayyat.org

Wanneer & waar?

 • zaterdag 21 maart 2015 - 15:30

  Zaal 5, Filmhuis Den Haag
  Bestel kaarten hier

 • maandag 23 maart 2015 - 17:00

  Zaal 2, Filmhuis Den Haag
  Bestel kaarten hier

 • woensdag 25 maart 2015 - 19:15

  Theater aan het Spui Grote Zaal
  Bestel kaarten hier

 • zaterdag 28 maart 2015 - 13:00

  Zaal 4, Filmhuis Den Haag
  Geen kaarten meer beschikbaar.

Koop strippenkaart tickets

Vragen over bestellen? Bel 070 - 365 60 30
* Na betaling van de strippenkaart van 6 films voor 45 euro verschijnen er in uw account 6 e-tickets van 0 euro. U dient dan zelf online nog kaartjes voor 6 films naar keuze te bestellen.