The Salt of the Earth

Juliano Ribeiro Salgado / Wim Wenders

Festivaljaar: 2015

Wonderschoon portret door Wim Wenders van de gerenommeerde Braziliaanse fotograaf Sebastião Salgado, die met zijn indringende foto’s de wereld ontroerde, schokte en wakker schudde.

Synopsis

Meer dan twintig jaar geleden viel het oog van filmmaker Wim Wenders op een foto van een blinde Berbervrouw. Tot op de dag van vandaag hangt deze foto in zijn werkkamer. De maker is Sebastião Salgado. Deze Braziliaanse fotograaf maakte ontelbare reizen en kwam steevast terug met indringende foto’s. Maanden- en soms jarenlang woonde hij bij inheemse volkeren en leefde hij in vluchtelingenkampen.

Salgado, inmiddels door het leven getekend, vertelt op verstilde toon over zijn zwart-witfoto’s, waarop soms onvoorstelbare tragedies en wreedheden zijn afgebeeld. Maar wat doe je als fotograaf, als je na je zoveelste reis geen nieuwe wreedheden meer wilt en kunt vastleggen? Salgado begeeft zich samen met zijn zoon en gewapend met zijn camera tussen walrussen en ijsberen om te laten zien dat de wereld nog vele ongeschonden plekken kent. Samen met Salgado’s zoon Juliano Ribeiro geeft Wenders een prachtig beeld van het oeuvre van een gepassioneerd fotograaf, die vindt dat ieder verhaal, hoe wreed ook, het verdient te worden verteld.

Credits

Frankrijk, Brazilië 2014, 110 min.

Documentaire,

Gesproken taal: Frans, Portugees

Ondertiteling: Nederlands

Productie:

Decia Films

david@deciafilms.com

+33 (0)1 47 00 03 38

Nederlandse distributie:

Cinéart

info@cineart.nl

+31 205308848

www.cineart.nl

World sales:

Le Pacte

a.aubelle@le-pacte.com

+ 33 1 44 69 59 45

www.le-pacte.com

Wanneer & waar?

  • zaterdag 21 maart 2015 - 20:45

    Zaal 3, Filmhuis Den Haag
    Geen kaarten meer beschikbaar.

  • zaterdag 28 maart 2015 - 10:30

    Zaal 4, Filmhuis Den Haag
    Geen kaarten meer beschikbaar.

Koop strippenkaart tickets

Vragen over bestellen? Bel 070 - 365 60 30
* Na betaling van de strippenkaart van 6 films voor 45 euro verschijnen er in uw account 6 e-tickets van 0 euro. U dient dan zelf online nog kaartjes voor 6 films naar keuze te bestellen.