Sinner in Mecca Nice People Atomic Heart
Rainbow Still Experimenter Krigen
Frame by Frame This is Exile The Land of the Enlightened

Rainbow

Nagesh Kukunoor

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen

Deze film is te zien als schoolvoorstelling tijdens het Movies that Matter Festival 2017 in Den Haag. Zie hier data en programma.

Synopsis

Hartverwarmende roadmovie over de odyssee van de tienjarige Pari en haar kleine, blinde broertje Chotu door de stoffige binnenlanden van India. Pari heeft haar broertje beloofd dat hij op zijn negende verjaardag niet meer blind zal zijn. Maar geld voor een operatie is er niet. Dus gaan ze op avontuur en ondernemen een reis naar hun idool; die zal ze vast en zeker willen helpen.

Pari en haar blinde broertje Chotu zijn onafscheidelijk. Ze doen alles samen en zelfs hun plagerijen zijn liefdevol. De kinderen hebben geen ouders meer en groeien op bij een oom en tante, in een hutje op een desolate plek in India.

Het lukt oom en tante niet goed om voor de kinderen te zorgen en dus zijn ze op elkaar aangewezen. Pari heeft haar broertje beloofd dat hij weer zal kunnen zien als hij negen jaar oud wordt, maar er is geen geld voor de operatie. Terwijl Chotu’s verjaardag nadert, zoekt Pari wanhopig naar een oplossing. Een zinnetje op een filmposter van de Indiase Bollywood-superster Shah Rukh Kahn geeft haar hoop en ze raakt ervan overtuigd dat deze man hen zal helpen. Wanneer ze erachter komt dat de acteur slechts driehonderd kilometer verderop in de woestijn een nieuwe film opneemt, besluit ze samen met Chotu op pad te gaan.

De kinderen gaan op een kleurrijk avontuur, vol bijzondere ontmoetingen, vriendschappen en ook een beetje gevaar. Zal de kleine Chotu ooit kunnen zien?

Credits

India 2015, 106 min.

Fictie,

Gesproken taal: Hindi

Ondertiteling: Nederlands

Productie:

Kukunoor Movies

nkukunoor@gmail.com

+91 9920928481

Nederlandse distributie:

MOOOV

marc.boonen@mooov.be

+32 14472330

www.mooov.be

World sales:

Drishyam Films

shraddha@drishyamfilms.com

+91 9920360585

www.drishyamfilms.com

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen


Thema's
kinderen, kinderrechten
culturele rechten en tradities
onderwijs
familie, gezin
gehandicapten
Zoeken in Films

ZOEKEN ALGEMEEN

Nieuwsbrief Festivalkrant
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Youtube