Mensjesrechten: Niet van Suiker

Saskia Fris

Niet van Suiker gaat over Michelle (11 jaar). Michelle baalt ervan dat ze een stuk zwaarder is dan de rest, daarom is ze vastbesloten om af te vallen. Al wil ze heus niet zo’n spriet worden als haar tweelingzus Nicole. Eigenlijk was Michelle nooit bezig met haar gewicht. En dat Nicole vanaf de geboorte dun is en zijzelf rond, maakte haar niks uit. Tot kinderen haar gingen pesten en ‘dikkerd’ noemden. Nu voelt ze zich onzeker over haar lichaam en daar wil ze iets aan veranderen. Maar is zelfvertrouwen iets dat terugkomt als de kilo’s verdwijnen?

De film laat zien hoe een kind op een gezonde manier gewicht kan kwijtraken, maar veel belangrijker, dat zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld minstens net zoveel aandacht verdienen.
Het verhaal van Michelle gaat over het recht om jezelf te mogen zijn en laat zien hoe je zelfvertrouwen terug kan vinden als je het bent kwijtgeraakt. (IKON)

Credits

Nederland 2015, 20 min.

Documentaire, Korte film,

Gesproken taal: Nederlands

Productie:

IKON

ikon@ikon.nl

035-6727272

Wanneer & waar?

Koop strippenkaart tickets

Vragen over bestellen? Bel 070 - 365 60 30
* Na betaling van de strippenkaart van 6 films voor 45 euro verschijnen er in uw account 6 e-tickets van 0 euro. U dient dan zelf online nog kaartjes voor 6 films naar keuze te bestellen.