Paradise

Sina Ataeian Dena

Festivaljaar: 2016

Gedurfd, clandestien gefilmd speelfilmdebuut waarin de Iraanse regisseur Ataeian Dena toont hoe geweld en intimidatie het leven van een werkende vrouw in Teheran beïnvloeden. De 25-jarige docente Hanieh leert meisjes hoe ze zich in de patriarchale maatschappij van Iran moeten gedragen. Ondertussen lijkt ze zelf steeds meer moeite te hebben met de strikte gebruiken.

Synopsis

Hanieh woont samen met haar getrouwde zus in Teheran. Iedere ochtend staat ze vroeg op voor de lange reis naar haar werk als lerares op een basisschool in een arme achterbuurt. Daar brengt ze de meisjes de culturele waarden en normen bij van de Iraanse samenleving, die voor meisjes en vrouwen niet veel bewegingsvrijheid laten.

Maar kinderen zijn van nature rebels en af en toe niet te beteugelen. Hanieh ziet zich gevangen in een wereld van contrasten: tussen de speelse daden van kleutermeisjes en de rigide oudere leidinggevenden. Moe en uitgeput van haar werk en het lange reizen probeert de lerares een overplaatsing te regelen naar een baan in de stad. Maar administratieve rompslomp en bureaucratie werken dit tegen. Haar kijk op haar leven verandert wanneer ze op een dag op school komt en ontdekt dat twee van haar jonge scholieren zijn verdwenen.

Credits

Iran, Duitsland 2015, 100 min.

Fictie,

Gesproken taal: Perzisch

Ondertiteling: Engels

Officiële website: http://www.paradisethefilm.com

Productie:

Bon Voyage Films

contact@bonvoyagefilms.com

www.bonvoyagefilms.com

Wanneer & waar?

 • maandag 21 maart 2016 - 18:45

  Zaal 4, Filmhuis Den Haag
  Geen kaarten meer beschikbaar.

 • donderdag 24 maart 2016 - 19:30

  Zaal 1, Filmhuis Den Haag
  Geen kaarten meer beschikbaar.

 • vrijdag 25 maart 2016 - 14:30

  Zaal 3, Filmhuis Den Haag
  Geen kaarten meer beschikbaar.

 • zaterdag 26 maart 2016 - 19:00

  Nutshuis
  Bestel kaarten hier

Koop strippenkaart tickets

Vragen over bestellen? Bel 070 - 365 60 30
* Na betaling van de strippenkaart van 6 films voor 45 euro verschijnen er in uw account 6 e-tickets van 0 euro. U dient dan zelf online nog kaartjes voor 6 films naar keuze te bestellen.

Talkshows & debatten

Paradise: inleiding door Iran-deskundige Peyman Jafari

donderdag 24 maart 2016 - 19:30

Inleiding door Iraans-Nederlands politicoloog en Iran-deskundige Peyman Jafari.