Sinner in Mecca Nice People Atomic Heart
Rainbow Still Experimenter Krigen
Frame by Frame This is Exile The Land of the Enlightened

Roshmia

Salim Abu Jabal

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen

Een bejaard echtpaar moet na vijftig jaar hun uit golfplaten en zeil opgetrokken huisje in de Roshmia Vallei in de Noord-Israëlische stad Haifa verlaten omdat er een nieuwe weg wordt aangelegd. Een bemiddelaar probeert te helpen, maar wanneer de dag van de verhuizing nadert, loopt de spanning op.

Synopsis

Yousef en Amna zijn beiden rond de tachtig. Ze wonen al meer dan vijftig jaar in een armoedig huisje dat is opgetrokken uit golfplaten en zeil in de Roshmia Vallei, een diepe kloof in de Noord-Israëlische stad Haifa. Nu de stad oprukt, wordt de stilte regelmatig verstoord door langsbulderende vrachtwagens. Vanwege een nieuw wegenbouwproject wordt het echtpaar door de autoriteiten gedwongen te verhuizen. Ze zijn opstandig en wanhopig, vooral Yousef. Hij heeft al veel te verduren gehad van het conflict en de onderdrukking, en wil op deze plek sterven.

De film observeert het kibbelende, voortdurend sigaretten rokende stel in de laatste dagen van hun verblijf in de Roshmia Vallei. Ze hebben geen kinderen en krijgen weinig bezoek, al komen er nu regelmatig journalisten om ze over hun situatie te interviewen. Een man probeert te helpen als bemiddelaar; hij onderhandelt bij de gemeente voor een goede compensatieregeling. Ondertussen nadert de dag van de sloop en loopt de spanning op.

Credits

Libanon, Palestina, Qatar, Syrië, Verenigde Arabische Emiraten 2015, 70 min.

Documentaire,

Gesproken taal: Arabisch

Ondertiteling: Engels

Officiële website: http://www.facebook.com/RoshmiaTheFilm

Productie:

Boujabel Productions

boujabel.pro@gmail.com

+97 595508001

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen


Thema's
recht op huis en land, huisuitzetting, landverdrijving
Zoeken in Films

ZOEKEN ALGEMEEN

Nieuwsbrief Festivalkrant
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Youtube