Tomorrow

Cyril Dion / Mélanie Laurent

Festivaljaar: 2016

Hoopgevende handen-uit-de-mouwen-docu over hoe gewone mensen met weinig middelen een groot verschil kunnen maken. Ondanks, of misschien wel dankzij, het verontrustende nieuws dat de mensheid hard op weg is zichzelf en de planeet te vernietigen, ontstaan er overal kleine initiatieven op het gebied van duurzaamheid, alternatieve brandstoffen en lokale voedselproductie. Franse filmster Melanie Laurent reist met een groepje vrienden de wereld over om ze in kaart te brengen.

Synopsis

Het uitgangspunt voor de reis van Melanie Laurent en vijf vrienden is de verontrustende wetenschappelijke publicatie van Stanford-bioloog Elizabeth Hadly en Anthony Barknovsky, paleontoloog aan de Berkeley-universiteit. Zij betoogden in het tijdschrift Nature dat de planeet zich op het randje van de afgrond bevindt: de snelheid waarmee we de natuurlijke hulpbronnen uitputten, waarmee de temperatuur stijgt en de bevolking groeit, is vele malen groter dan ons ecosysteem kan bijbenen. Hun conclusie: als we nu niet handelen, zijn we ten dode opgeschreven.

Een ernstig begin van een toch optimistische feelgood-docu. Het groepje dertigers gaat namelijk op pad om in negen landen te filmen hoe gemeenschappen het heft in eigen handen nemen om het tij te keren. Van urban farming tot alternatieve energiebronnen, van lokale valuta tot revolutionaire, moderne onderwijssystemen toont de film hoe kleine initiatieven grote gevolgen kunnen hebben. We zien hoe de zeer uiteenlopende projecten allemaal één ding gemeen hebben: lokale groepjes mensen die een alternatief systeem bieden voor een falend, alleen op groei gericht economisch model en zo trachten de macht te verminderen van megalomane, allesverslindende multinationals.

Credits

Frankrijk 2015, 118 min.

Documentaire,

Gesproken taal: Engels, Frans

Ondertiteling: Nederlands

Officiële website: http://www.demain-lefilm.com

Productie:

Move Movie

contact@cqmm.fr

+33153368336

www.movemovie.net

Nederlandse distributie:

Cinéart

info@cineart.nl

+31205308848

www.cineart.nl

World sales:

Elle Driver

sales@elledriver.eu,

+33 1 56 43 48 70

www.elledriver.eu

Wanneer & waar?

  • zaterdag 26 maart 2016 - 20:15

    Theater aan het Spui Grote Zaal
    Bestel kaarten hier

  • zondag 26 maart 2017 - 15:30

    Zaal 1, Filmhuis Den Haag

Koop strippenkaart tickets

Vragen over bestellen? Bel 070 - 365 60 30
* Na betaling van de strippenkaart van 6 films voor 45 euro verschijnen er in uw account 6 e-tickets van 0 euro. U dient dan zelf online nog kaartjes voor 6 films naar keuze te bestellen.

Talkshows & debatten

Tomorrow: slotfilm - Inleiding door Dirk van der Straaten.

zaterdag 26 maart 2016 - 20:15

Inleiding door Dirk van der Straaten.