Noces (A Wedding)

Stephan Streker

Deze film is vanaf 4 juli 2017 op DVD bij ons beschikbaar.

Synopsis

Tiener Zahira trapt lol met haar vriendinnen, gaat op stap en heeft verkering. Net zoals de meeste Waalse meisjes van haar leeftijd. Ze heeft een goede band met haar Pakistaanse ouders, totdat zij ongewenst zwanger raakt en haar ouders haar willen uithuwelijken aan een man die ze niet kent.

De Belgisch-Pakistaanse Zahira is nog maar achttien en staat nu al voor een moeilijk dilemma: in het ‘vrije’ Westen waar ze opgroeide is het heel normaal om als vrouw te beslissen over je eigen lot, maar haar familie denkt daar heel anders over. Haar ouders willen haar uithuwelijken aan een Pakistaanse man. Het is in hun ogen al heel progressief dat ze zelf de keuze mag maken uit drie kandidaten, die ze via Skype kan ontmoeten.

Zahira heeft echter al een Belgisch vriendje en blijkt ook nog zwanger te zijn van hem. Haar broer Amir is haar steun en toeverlaat en fungeert als spreekbuis tussen Zahira en haar gekwelde vader. Maar ook Amir vindt dat ze zich moet conformeren aan de wensen van hun ouders. Haar oudere zus Hina, eveneens getrouwd met een aangewezen partner, drukt haar op het hart dat het de beste keuze is om te trouwen met de geselecteerde kandidaat. Doet ze dit niet, dan zal dat een definitieve breuk met haar familie tot gevolg hebben.

Verscheurd door het verlangen haar eigen koers te bepalen en de liefde voor haar familie, staat Zahira voor een levensbepalende keuze. Maar hoe de keuze te maken wanneer ze de gevolgen daarvan nauwelijks kan overzien?

Tekst: Annika Wubbolt

Credits

België, Frankrijk, Luxemburg, Pakistan 2016, 95 min.

Fictie,

Gesproken taal: Frans, Urdu (Hindoestani)

Ondertiteling: Nederlands

Officiële website: http://www.jour2fete.com/index.php/international-sales/272-a-wedding

Productie:

Daylight Films

info@daylight-films.be

+32(0)25440598

www.daylight-films.be

Nederlandse distributie:

IMAGINE Filmdistributie (Nederland)

v.nguyen@imaginefilm.nl

+31(0)203690454

www.imaginefilm.nl

World sales:

Jour2Fête

sales@jour2fete.com

+33 1 40 22 92 15

www.jour2fete.com

Talkshows & debatten

Noces (A Wedding): Q&A met Shirin Musa en Naeeda Aurangzeb

zaterdag 25 maart 2017 - 19:00

Shirin Musa, oprichter, directeur en de drijvende kracht achter de Nederlandse vrouwenrechtenorganisatie Femmes for Freedom, spreekt met Naeeda Aurangzeb over Noces