Sinner in Mecca Nice People Atomic Heart
Rainbow Still Experimenter Krigen
Frame by Frame This is Exile The Land of the Enlightened

Ahlaam

Mohamed Al-Daradji

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen

Weerloze psychiatrische patiënte dreigt ten onder te gaan in het straatgeweld van Bagdad, nadat de inrichting waarin zij verblijft door een bom wordt verwoest.
Ahlaam, oftewel ?dromen? is gebaseerd op ervaringen van de in Nederland wonende regisseur, die na de val van Saddam zijn vaderland in een onwaarschijnlijke chaos aantrof. Hij vindt er talloze psychiatrische patiënten zwervend op straat nadat de ziekenhuizen zijn verwoest. De regisseur helpt een aantal weken de staf van een psychiatrisch ziekenhuis. Geïnspireerd door deze ervaringen neemt hij vervolgens ? onder politiek en militair gezien nog zeer instabiele omstandigheden ? in Irak zijn eerste lange film op. De opnames verlopen moeizaam wegens technische beperkingen en de grote risico?s door op authentieke locaties te filmen en militaire posities na te bootsen. De makers worden meermalen beschoten en met de dood bedreigd. In deze waanzin slaagt Al-Daradji erin het verhaal van een jonge vrouw, Ahlaam, te verbeelden. Ahlaam is in een inrichting beland nadat haar echtgenoot op hun huwelijksfeest op gewelddadige wijze is weggevoerd. Als de inrichting niet lang erna door een bom in as wordt gelegd, komt ze op straat terecht.

Credits

Irak, Verenigd Koninkrijk, Nederland 2005, 110 min.

Fictie,

Gesproken taal: Arabisch

Ondertiteling: Engels

Officiële website: http://www.humanfilm.co.uk/ff/ahlaam/

Productie:

Human Film

info@humanfilm.co.uk

+44 1132438880

www.humanfilm.co.uk

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen

Wanneer & waar?

Koop strippenkaart tickets
Vragen over bestellen? Bel 070 - 365 60 30
* Na betaling van de strippenkaart van 6 films voor 45 euro verschijnen er in uw account 6 e-tickets van 0 euro. U dient dan zelf online nog kaartjes voor 6 films naar keuze te bestellen.


Thema's
oorlog
gezondheid, ziekte & verslaving
Zoeken in Films

ZOEKEN ALGEMEEN

Nieuwsbrief Festivalkrant
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Youtube