Sinner in Mecca Nice People Atomic Heart
Rainbow Still Experimenter Krigen
Frame by Frame This is Exile The Land of the Enlightened

The Magdalene Sisters

Peter Mullan

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen

Het is een realistisch en onthutsend drama over jonge 'gevallen' vrouwen die worden opgesloten in een klooster annex wasserij.
Enkele weken na het festival komt de film uit in de Nederlandse filmtheaters. Maar daar is regisseur Peter Mullan niet aanwezig, bij ons op het festival wel.
De Magdalena-kloosters in Ierland, gerund door de 'Sisters of Mercy', waren katholieke instituten waar 'gevallen' vrouwen door hun families werden heengebracht om te boeten voor hun zonden. Vaak was de straf voor onbepaalde tijd, wat neerkwam op levenslang werken in een van de wasserijen. Regisseur Mullan situeerde het verhaal in de jaren zestig: voor veel vrouwen een periode van bevrijding, maar niet voor die van Magdalena. De lotgevallen van vier vrouwen uit The Magdalene Sisters zijn helaas gebaseerd op ware gebeurtenissen. De laatste Magdalena-wasserij sloot in Ierland pas in 1996.
Margaret word op een bruiloft verkracht door haar neef. Ze vertrouwt dit toe aan een vriendin en wordt de volgende ochtend al naar Magdalena gebracht. Bernadette is met haar knappe uiterlijk een gevaar voor de jongens uit haar omgeving en wordt daarom in het klooster gestopt. Rose en Crispina zitten in het klooster omdat ze ongehuwd moeder zijn geworden. Hun kinderen mogen ze nooit meer zien. Regelmatig worden de vrouwen vernederd door de nonnen; lijfstraffen zijn geen uitzondering.

Credits

Verenigd Koninkrijk, Ierland 2002, 119 min.

Fictie,

Gesproken taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Productie:

Scottish Screens

0044 141 302 1700

http://www.scottishscreen.com

Nederlandse distributie:

Paradiso Filmed Entertainment

info@paradisofilms.nl

+31 206159222

www.paradisofilms.eu

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen


Thema's
verkrachting
slavernij
vrouwen, vrouwenrechten
familie, gezin
religie, geloof
Zoeken in Films

ZOEKEN ALGEMEEN

Nieuwsbrief Festivalkrant
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Youtube