Offside

Jafar Panahi

Ook Iraanse vrouwen zijn gek van voetbal, maar ze staan door de wet altijd buitenspel.
Offside volgt een groep jonge Iraanse vrouwen die, vermomd als jongens, het voetbalstadion van Teheran proberen binnen te dringen. Toegang is vrouwen in Iran namelijk bij wet verboden. De film laat zien hoe ingeperkt het leven van vrouwen in Iran is, maar ook hoe vindingrijk ze daarmee omgaan.
Na The Circle (2000) en Crimson Gold (2003) is Offside Jafar Panahi's derde film op het Amnesty International Film Festival. De veelbekroonde regisseur is op het festival te gast.
Offside werd vertoond op het Fajr Film Festival in Teheran. Iraanse vrouwen protesteerden vervolgens ook in het echt tegen het stadionverbod, met als verrassend gevolg dat president Ahmadinejad het verbod ophief. Helaas sprak Ayatollah Khamenei daarover weer een veto uit, omdat het vrouwen volgens de Islam verboden zou zijn de blote armen en benen van voetballers te zien.

Credits

Iran 2006, 99 min.

Fictie,

Gesproken taal: Perzisch

Ondertiteling: Nederlands

Officiële website: http://www.sonyclassics.com/offside/

Productie:

Jafar Panahi Film Productions

Nederlandse distributie:

A-Film Benelux MSD

info@a-film.nl

+31 203445144

www.a-film.nl

Wanneer & waar?

Koop strippenkaart tickets

Vragen over bestellen? Bel 070 - 365 60 30
* Na betaling van de strippenkaart van 6 films voor 45 euro verschijnen er in uw account 6 e-tickets van 0 euro. U dient dan zelf online nog kaartjes voor 6 films naar keuze te bestellen.