Sinner in Mecca Nice People Atomic Heart
Rainbow Still Experimenter Krigen
Frame by Frame This is Exile The Land of the Enlightened

Tsotsi

Gavin Hood

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen

Een jonge gewelddadige gangster uit de townships van Johannesburg komt tot moreel inzicht als hij na een carjacking plotseling met een baby opgescheept zit.

Zuid-Afrika heeft 's werelds hoogste moordcijfer. Het geweld wordt in de arme buurten bestreden met gelatenheid, in de rijkere buurten met op afstand bedienbaar hekwerk en particuliere beveiliging. Nadat de jonge misdadiger Tsotsi de auto van een welgestelde zwarte vrouw heeft gestolen, vindt hij een baby op de achterbank. Tsotsi kan het kindje niet achterlaten, maar is ook niet in staat ervoor te zorgen. Dat leidt tot verwijdering tussen Tsotsi en zijn vrienden én een begin van inzicht en verlangen naar een ander bestaan. De film laat zien hoe geweld, sociaal-economische omstandigheden en wapengebruik de dagelijkse realiteit in de townships beïnvloeden. Met een geluidsband vol opzwepende Zuid-Afrikaanse kwaito-muziek en een dynamische cameravoering maakte Hood een meeslepend drama.

Credits

Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika 2005, 94 min.

Fictie,

Gesproken taal: Zoeloe, Xhosa, Afrikaans, Engels

Ondertiteling: Nederlands

Officiële website: http://www.tsotsi.com

Productie:

The UK Film & TV Production Company PLC

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen

Wanneer & waar?

Koop strippenkaart tickets
Vragen over bestellen? Bel 070 - 365 60 30
* Na betaling van de strippenkaart van 6 films voor 45 euro verschijnen er in uw account 6 e-tickets van 0 euro. U dient dan zelf online nog kaartjes voor 6 films naar keuze te bestellen.


Thema's
misdaad, misdrijven
Zoeken in Films

ZOEKEN ALGEMEEN

Nieuwsbrief Festivalkrant
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Youtube