Jouw favoriete film op het Movies that Matter Festival 2017
Stem mee en win vrijkaarten!

Van vrijdag 24 maart t/m zaterdag 1 april 2017 vindt in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag het jaarlijkse Movies that Matter Festival weer plaats.

Het programma Harvest biedt de beste human rights-films die in 2016 in de bioscoop te zien waren.

Win kaarten voor het festival!
Jij kunt meebeslissen over de Harvest 2016 selectie. En er valt ook nog wat te winnen! Breng je stem uit en maak kans op twee vrijkaarten voor het Movies that Matter Festival 2017. Je kunt drie stemmen uitbrengen, waarbij de eerste stem het zwaarst telt.

Bekijk het overzicht van de films waar je uit kunt kiezen en vul onderstaand stemformulier in.

Stemformulier Harvest 2016

As I Open My Eyes

Tunis in de zomer van 2010, enkele maanden vóór de Tunesische revolutie uitbreekt. De 18-jarige Farah is net klaar met school en haar ouders willen dat ze medicijnen studeert. Maar Farah heeft andere plannen: ze geniet van haar jeugd, ontdekt het nachtleven, de liefde en zij is de gepassioneerde zangeres van een politieke rockband.
BEKIJK DE TRAILER

Clash

Clash speelt zich volledig af in een politietruk in Caïro anno 2013, twee jaar na de Egyptische revolutie. Tijdens de afzetting van de islamitische president Morsi baant een politietruck vol gedetineerde demonstranten zich een weg door de gewelddadige protesten. Kunnen de gedetineerden hun uiteenlopende politieke en religieuze achtergronden overbruggen, en een kans maken om te overleven?
BEKIJK DE TRAILER

Eye In the Sky

Een fascinerende en spannende inkijk in de huidige manier van oorlog voeren. Eye in the Sky neemt de leerlingen mee naar discussies tussen militairen en politici die beslissingen maken over leven en dood op duizenden kilometers afstand. 
BEKIJK DE TRAILER

Fuocoammare

Samuele, 12 jaar, woont op een eiland in de Middellandse Zee. Zoals alle jongens van zijn leeftijd, wil hij zich vermaken en wat rondhangen in de haven. Maar zijn eiland is niet zoals de andere eilanden. Het is Lampedusa, dat de Europese bestemming geworden is van de mannen, de vrouwen en de kinderen die de Middellandse Zee oversteken in veel te kleine en schamele bootjes.
BEKIJK DE TRAILER

I, Daniel Blake

De 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de staat moet doen. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem. Daarbij ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug...
BEKIJK DE TRAILER

The Idol

Melodrama over de Palestijnse zanger Mohammad Assad, die in 2013 de finale van Arab Idol won. De film toont de zware omstandigheden waaronder Assaf, eerst als jongetje in Gaza, later als twintiger, zich ontwikkelt tot zanger. Van de huwelijksfeesten waar hij als zingend kind debuteerde tot de enorme druk die hij ervaart als tijdens de finale van Arab Idol heel Palestina aan de buis gekluisterd zit, belichaamt Assaf steeds zijn land, dat snakt naar vrijheid.
BEKIJK DE TRAILER

Layla M.

De 18-jarige Layla is van Marokkaanse afkomst en woont met haar ouders, oma en broer in Amsterdam-West. Layla is niet op haar mond gevallen en ze stoort zich aan het negatieve beeld dat er is over Marokkanen en het Islamitische geloof. Thuis heeft ze discussies hierover en Layla zet zich steeds meer af tegen de liberale opvattingen van haar ouders. Ze sluit zich aan bij een groep jonge Moslims die strijden voor acceptatie en het uitoefenen van hun geloof. Hier ontmoet ze Adbel en wordt verliefd.
BEKIJK DE TRAILER

Neruda

Het is 1948 en de Koude Oorlog heeft ook Chili bereikt. Nadat senator Pablo Neruda in het parlement de regering beschuldigt van verraad, laat president Videla hem afzetten.  Voor Neruda biedt de vervolging heroïsche mogelijkheden, een kans om tegelijk een vrijheidssymbool en een literaire legende te worden.
BEKIJK DE TRAILER

The Salesman

Emad en Rana betrekken een nieuw appartement in Teheran nadat hun eigen woning door werkzaamheden dreigt in te storten. Wanneer een vreselijk voorval Rana treft, blijkt de achtergrond van de vorige huurster hier iets mee te maken te hebben. Emad’s zoektocht om te achterhalen wat er precies is gebeurd, zal het leven van het jonge koppel dramatisch veranderen.
BEKIJK DE TRAILER

Shadow World

Aan de hand van getuigenissen van onderzoeksjournalisten, wapenhandelaars, lobbyisten, politici en insiders, toont Shadow World hoe de internationale wapenhandel een bedreiging vormt voor de democratie. Niet alleen in de landen waar de wapens gebruikt worden maar ook in het Westen, waar ze vandaan komen.
BEKIJK DE TRAILER

Spotlight

In Spotlight stuit de journalistieke onderzoeksafdeling van The Boston Globe op een zedenzaak binnen de katholieke gemeenschap van Boston. Ze ontdekken dat er vele priesters worden beschermd door de hoogste regionen van de kerk. De film is gebaseerd op het onderzoek dat uiteindelijk geleid heeft tot een wereldwijd schandaal waarbij er talloze voorbeelden van misbruik binnen de katholieke kerk naar voren kwamen.
BEKIJK DE TRAILER

Stranger In Paradise

In een klaslokaal legt een leraar een groep vluchtelingen met een rekensom uit wat hun komst de samenleving zal gaan kosten. De asielzoekers proberen de cijfers te weerleggen. Ze zullen toch gaan werken, hun steentje bijdragen? De leraar helpt hen uit de droom: de helft van hen zal nooit aan het werk komen. Hoe menselijk is het om een mensenleven te categoriseren? In de proloog en epiloog van dit filmische, politieke essay wordt de absurditeit van het dilemma verder uitvergroot.
BEKIJK DE TRAILER