Films op TV en online

Voor degenen die niet alleen op het festival in Den haag films willen zien, maar ook thuis graag movies that matter kijken is er een uitgebreid aanbod in en rond de festivalweek. Mediapartner VARA zendt twee speelfilms en twee documentaires uit, NPO Cultura presenteert een themaweek rond het festival en bij De Correpondent is online een film uit het festivalprogramma te zien.

VARA televisie presenteert

Mediapartner VARA presenteert in de festivalweek vier bijzondere films.

Vrijdag 18 maart is Taxi Teheran van de vermaarde regisseur Jafar Panahi te zien. Panahi kreeg een filmverbod door de Iraanse overheid opgelegd maar maakte desondanks deze kritische maar ook humoristische film waarbij je je regematig afvraagt of je nu naar een documentaire of een speelfilm kijkt.
Taxi Teheran werd vorig jaar op het Movies that Matter Festival vertoond. NPO 2 om 23.30 uur.

Zaterdag 19 maart zendt de VARA de speelfilm Mandela; the long Walk to Freedom uit. NPO 2 23.30 uur.

Dinsdag 22 maart staat Sacharov-prijs winnaar Dr. Dennis Mukwege in de spotlights in de documentaire The Man Who Mends Women. Dr. Mukwege was afgelopen najaar te gast bij College Tour en won in 2015 de Gouden Vlinder op het Movies that Matter Festival. NPO 2 om 22.55 uur

Woensdag 23 maart om 22.55 uur is de documentaire Driving with Selvi te zien. Deze veevuldig bekroonde documentaire vertelt het verhaal van de eerste, moedige, Indiase vrouwelijke taxichauffeur. NPO 2 om 22.55 uur

movies that matter @ npo cultura

NPO Cultura presenteert van maandag 21 t/m vrijdag 25 maart een speciale themaweek gekoppeld aan het Movies that Matter Festival.  Op het programma staan onder meer de televisie première van de veelvuldig bekroonde documentaire The Salt of the Earth en The Man Who Mends Women, winnaar van de Gouden Vlinder op het Movies that Matter Festival 2015.

Op maandag 21 maart is Armadillo te zien,  dinsdag de 22e The Salt of the Earth, op woensdag 23 maart The Man who Mends Women en op donderdag de 24e DocumentedVrijdag 25 maart sluit de themaweek af met Driving with Selvi.
Alle films staan om 21 uur geprogrammeerd.

Op themakanaal NPO Cultura zie je non-stop documentaires, films, drama, klassiek, kunst, literatuur, pop/jazz/world, theater en dans. Te ontvangen via cultura.nl/live en digitale televisie. NPO Cultura kijkt verder.