Music that Matters 2016

The Dubbeez

The Dubbeez

DJ Marcel Barlag

Marcel Barlag, aka Dominee Barlag, is naast brillenverkoper ook DJ. Met zijn Disco Bicycle Drive Inn show weet hij zelfs de meest Calvinistische Hollandse verjaardag tot een waar Sodom en Gomorra te transformeren. Vanuit zijn fiets tovert hij niet alleen de meest obscure plaatjes tevoorschijn, maar ook een uiterst knusse entourage waarbij het heerlijk los gaan is tot in de kleinste uurtjes. DJ Marcel Barlag treedt op tijdens de openingsavond op vrijdag 18 maart van 19.00-20.00 uur en van 21.00-22.30 uur. 

D.J. Miel

D.J. Miel draait plaatjes uit Papa’s Platenkast: muziek die zijn moeder niet kon waarderen. Zij luisterde liever naar Radio 4, maar dan wel zo zacht dat niemand het eigenlijk kon horen. Hij draait vooral soul en funk uit de jaren '70, met invloeden van jazz en Afrikaanse percussie. 

D.J. Miel verzorgt tijdens het festival bijna dagelijks de muzikale omlijsting van de Daily Matters talkshows.

DJ Tommi

DJ Tommi is dé balkanbeat-expert van Nederland. Tommi draait al jaren in de belangrijkste podia van ons land en is één van de residents op de wekelijkse ¿Que Pasa? avond in de Melkweg en nooit te beroerd om z'n shirtje voor u uit te trekken. Naar eigen zeggen draait hij alle soorten feestmuziek, zijn voorkeuren liggen momenteel bij balkan, cumbia en mestizo. Als geen ander weet Tommi dat al deze etnische crossovermuziek eigenlijk één pot nat is. Het is muziek van het volk en voor het volk, niet pretentieus maar gewoon vrolijk en enthousiasmerend. (Bron: festivalinfo.nl)

D.J. Tommi treedt op tijdens de A Matter of ACT Night op zaterdag 19 maart om 22.00 uur in de foyer.

Sonita

Afghaanse kinderen kennen haar teksten uit hun hoofd. Rapper Sonita Alizadeh, te zien in Sonita, verwoordt het verdriet van honderdduizenden, vaak heel jonge meisjes in Afghanistan die jaarlijks, volgens een eeuwenoude traditie, als bruid worden verkocht aan meestal veel oudere mannen. Sinds zij ‘Brides for Sale’ op YouTube zette is Sonita een ster in Afghanistan. Ondertussen stelt het succes van de documentaire Sonita van de Iraanse filmmaakster Rokhsareh Ghaemmaghami, de jonge activiste in staat wereldwijd aandacht te vragen voor haar indringende boodschap: ‘Een meisje is geen stuk vee’. Lees meerover Sonita Alizadeh. 

Sonita brengt haar rapsongs ten gehore op zaterdag 19 maart om 17.00 uur, tijdens de talkshow REFUGEES, THE RECAP; op zondag 20 maart om 23.00 uur en na de vertoning van haar film op maandag 21 maart om 21.30 uur tijdens de talkshow GENDER & GAY EQUALITY.

Rag Mob

De Haagse band Ragmob brengt de Honky Tonk, Hillbilly en Western Swing muziek tot leven. In 2008 werd Ragmob opgericht en de mannen van Ragmob vonden elkaar in hun liefde voor deze muziek uit de jaren '30 en ’40, waar iedereen vrolijk van wordt, maar met een melancholieke ondertoon. Ragmob speelt voornamelijk repertoire van Bob Wills en Hank Williams, hun grote helden. Maar ook nummers van Johnny Cash komen voorbij. Al jaren speelt Ragmob door het hele land op festivals, feesten, kroegen en in huiskamers. Een optreden van Ragmob is een feest met een lach en een traan.

Ragmob treedt op tijdens de talkshow WAR & PEACE op woensdag 23 maart om 21.30 uur en na de Award Ceremony om 22.30 uur, beide in de foyer.

Flageolettes

De Flageolettes zijn Femke op gitaar/accordeon, Marlon op contrabas en Lielian op drums/percussie. Alledrie zang recht uit het hart. Ze spelen muziek van vroeger tot nu, van tango tot jazz, van Nederland tot Zuid-Amerika en via Rusland weer terug, pop van alle tijden, van chill naar heavy, mambo, swing, klezmer, balkan, rock&roll, reggae en nóg veel meer.

De Flageolettes treden op tijdens de Camera Justitia Night op donderdag 24 maart van 18.30-20.00 uur en tijdens de talkshow FREEDOM OF PRESS van 21.30-21.35 uur en van 22.00-23.00 uur.

D.J. Joost

Joost Starborough is de huis-D.J. van Theater aan het Spui en draait een eclectische mix van hiphop, house, R&B, disco en electronic. Joost draait op vrijdag 25 maart van 22.30 tot 01.00 uur.

 

DJ Bobby Boogaloo

DJ Bobby Boogaloo brengt Afro-Latin-funk grooves waar je van gaat swingen. Hij vliegt heen en weer tussen New York en Rio, zeilt van Havana naar Kingston Town en lift van Kinshasa naar London om inspiratie op te doen voor zijn grenzenloze muziek.

D.J. Bobby Boogaloo treedt op tijdens het slotfeest op zaterdag 26 maart van 22.00-23.00 uur en van 0.00-01.30 uur in de foyer.

The Dubbeez

De jonge Amsterdamse dubreggaeformatie The Dubbeez bewijst dat goede reggae tijdloos is. Dit septet weet klassieke rootsreggae en dubreggae een overtuigende reboot naar het jaar 2016 te geven. The Dubbeez kwam op de radar als winnaar van Battle of the Bands tijdens de Amsterdamse Uitmarkt. Met het strakke ritme-tandem Earl op drums en Olivia op bas legt The Dubbeez een solide fundament onder hun eigen, sprankelende composities. Reggaesongs met een vintage feel, die het beste van de klassieke reggae vertalen naar het hier en nu, en daarbij triomfantelijk aantonen dat reggae een universele aantrekkingskracht kan hebben.

The Dubbeez treden op tijdens het slotfeest op zaterdag 26 maart van 23.00-00.00 uur in de foyer. Het spetterende slotfeest van het festival is GRATIS toegankelijk op vertoon van een kaartje voor een van de festivalfilms (ongeacht het moment van vertoning).

sidebar image

DJ Marcel Barlag

sidebar image

DJ Miel

sidebar image

Sonita

sidebar image

Ragmob

sidebar image

Flageolettes

sidebar image

DJ Bobby Boogaloo

sidebar image

The Dubbeez

Zoeken in Films

ZOEKEN ALGEMEEN

Nieuwsbrief Festivalkrant
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Youtube