Hooligan Sparrow: Q&A + Meet the Activist met regisseur Nanfu Wang en Teng Biao

Hooligan Sparrow

Voertaal: Engels

WANNEER & WAAR?

maandag 21 maart 2016 - 17:00
Zaal 2, Filmhuis Den Haag

Na afloop van de vertoning is er een Q&A in de zaal en daarna vindt Meet the Activist plaats in Studio A van het Filmhuis Den Haag van 19.00-19.30 uur. Het publiek krijgt de gelegenheid in gesprek te gaan met regisseur Nanfu Wang en de Chinese mensenrechtenadvocaat Teng Biao. Moderator is Ardi Bouwers. 

Nanfu Wang is een filmmaker uit China, die momenteel in New York woont.

Dr.Teng Biao is Chinees mensenrechtenadvocaat. 

Ardi Bouwers doceert aan het Amsterdam University College een collegeserie over hedendaags China, bij de Universiteit van Amsterdam coördineert zij een interdisciplinaire serie over China in de 21ste eeuw en bij Universiteit Leiden doceert zij Moderne Chinese Geschiedenis. Ze is Sinoloog, journalist en eigenaar van consultancy bureau China Circle.

‘Een goed systeem krijg je door menselijke inspanning’, zegt Ye Haiyan. De activiste, ook wel bekend als Hooligan Sparrow uit de gelijknamige documentaire, beschouwt zichzelf als een van die mensen die het Chinese systeem moeten veranderen. Ze neemt het op voor de rechten van vrouwen en meisjes in haar thuisland China – ongeacht de gevolgen voor haar eigen vrijheid. Lees meer over Ye Haiyan.