Thema's & Specials

introductie Thema's & Specials

Het festival biedt een uitgebreid verdiepingsprogramma. Filmmakers, politici, journalisten, activisten, opiniemakers en deskundigen nemen deel aan tientallen Q&A’s en debatten. Dagelijks zijn er op het VARA podium in de foyer van Theater aan het Spui DAILY MATTERS: gratis toegankelijke talkshows met interessante gasten, gevarieerde onderwerpen en muzikale intermezzo’s.

Weapon of Choice

Weapon of Choice

Nieuw dit jaar op het Movies that Matter Festival: het programma Weapon of Choice. Het festival nodigde vijf prominente Nederlanders uit een film te kiezen waarvan zij overtuigd zijn dat iedereen die gezien moet hebben. Films die onze blik op de wereld veranderen. Voorafgaand aan de vertoning, worden zij in de zaal live geïnterviewd over hun leven, werk en keuze voor deze specifieke film.
Cabaretier en radiomaker Micha Wertheim kiest voor Bogota Change (28 maart) over een charismatische Colombiaanse politicus. Actrice en regisseur Sanne Vogel gaat voor de aangrijpende speelfilm I, Daniel Blake (29 maart) van Ken Loach. Linda Polman, journalist, laat met de documentaire You’ve Been Trumped (30 maart) zien hoe een Schots dorp in verzet kwam tegen een projectontwikkelaar-from-Hell: Donald Trump. De speelfilm Crash (31 maart) is de keuze van presentatrice en politica Sylvana Simons. Actrice Hanna Verboom toont The Man who Mends Women (27 maart) over de doorzettingskracht van een Congolese dokter die een gemeenschap weer hoop geeft. Vanaf 9 maart staat het programma online.

spijkers met koppen @ mtmf

Voor het derde jaar verhuist het populaire VARA-radioprogramma Spijkers met Koppen ter gelegenheid van het festival naar het Haagse Spui.
Kom naar de live uitzending in de foyer van Theater aan het Spui op zaterdag 25 maart, van 12-14.00 uur! Gratis toegang

Daarnaast is Stef Bos aanwezig om jullie tussendoor te voorzien van fijne muziek.