Vrijwilligers gezocht!

Vrijwilligers

Van vrijdag 24 maart tot en met zaterdag 1 april 2017 vindt het jaarlijkse Movies that Matter Festival plaats in Den Haag. Ieder jaar melden rond de 100 enthousiaste vrijwilligers zich aan om het vaste Movies that Matter team te ondersteunen. Voor de organisatie van het festival, met zo’n 17000 bezoekers en tientallen gasten uit het buitenland, zijn vrijwilligers onmisbaar!

Wat vragen we?
We zijn op zoek naar enthousiaste, pro-actieve mensen die graag de handen uit de mouwen steken. Affiniteit met film & festivals en ervaring met vrijwilligerswerk is een pré.

We vragen je om vijf diensten te werken in de periode van 24 maart t/m 2 april.

Er zijn verschillende functies: Cateringmedewerkers , vliegende keeps, chauffeurs gastenservice, zaalwachten, info- en accreditatiebaliemedewerkers en  art-departement/bouwploeg. We werken deels met vaste teams, maar zetten mensen ook graag in op verschillende functies om het werk dynamisch te houden. De duur van een dienst ligt meestal rond de zes uur.

Woon je in Den Haag en omstreken? Dan zetten we je graag in op de festivaldata in Den Haag. Woon je in of rond Amsterdam, dan werk je zoveel mogelijk aan de voorbereidende werkzaamheden op kantoor in Amsterdam. Het hoogtepunt van de drukte ligt uiteraard tijdens het festival, op deze dagen hebben we dan ook veel mensen nodig.

Verder vinden we het belangrijk dat je plezier hebt in het werk en het festival samen met ons tot een succes maakt!

Vrijwilligers educatie
De afdeling Educatie zoekt voor tijdens het festival proactieve, creatieve vrijwilligers die het leuk vinden om samen met vmbo-leerlingen Braziliaanse straatkunst te maken.

Je helpt mee met het op- en afbouwen van een mobiel zeefdrukatelier en motiveert leerlingen om mee te werken aan een gezamenlijk kunstwerk. Tijdens deze activiteit begeleid je aan de lopende band groepjes van tien leerlingen tegelijkertijd. Je bent assertief en pro-actief en hebt affiniteit met jongeren.

Let op: Je hoeft niet te kunnen zeefdrukken! Dat krijg je vooraf uitgelegd. Het is wel belangrijk dat je alle dagen beschikbaar bent (ma 27  t/m do 30 maart) omdat we met een vast vrijwilligersteam werken.

Wat bieden we?
Als vrijwilliger ben je nauw betrokken bij de organisatie en krijg je inzicht in het reilen en zeilen van dit unieke festival. In ruil voor je inzet krijg je een crewpas die gratis toegang verschaft tot de filmvertoningen (indien niet uitverkocht), het parallelprogramma (met uitzondering van een aantal speciale avonden) en het slotfeest. Je ontvangt een t-shirt en je reiskosten worden tot max. 14,00 euro per dienst vergoed (reiskosten worden alleen vergoed met kaartje of OV chipkaart overzicht) . Wanneer je minder dan vijf diensten werkt, krijg je een vrijkaart voor iedere dienst die je werkt.

Voor in de agenda
Op 14 maart organiseren we van 17.30 – 19.00 uur een vrijwilligers informatie borrel in Filmhuis Den Haag. We willen graag dat iedereen hierbij aanwezig is. Je ontvangt op die avond je rooster, veel informatie over het festival en het is het moment om het hele team, waar je tien dagen mee zult optrekken, te ontmoeten.

Aanmelden
Ben je enhousiast? Vul dan het aanmeldformulier in.
N.B: Zorg dat je hierbij een digitale pasfoto gereed hebt om up te loaden anders kun je het formulier niet afmaken.