movies that matter on tour

Met Movies that Matter On Tour brengen we festivalfavorieten naar filmtheaters in 17 steden door heel Nederland. Van oktober t/m mei is in deze theaters op een vaste dag en vast tijdstip een spraakmakende film te zien, met een inleiding of nagesprek met inspirerende gasten.

Vanaf oktober 2016 zijn de films in een aantal theaters ook thuis on demand te zien, via Picl.nl:
Concordia Enschede
De Lieve Vrouw Amersfoort
Filmhuis Den Haag
Filmtheater Hilversum
Lux Nijmegen

Movies that Matter On Tour wordt mede mogelijk gemaakt door tal van partners. 

VAN FEBRUARI T/M MEI 2017 PRESENTEREN WIJ:

Intro NL - Raving Iran

Arash en Anoosh dromen van een carrière als Techno-D.J.’s, maar dat is in Iran zo goed als onmogelijk. Dus draaien ze op illegale feestjes en proberen ze hun album bij platenzaken ‘onder de toombank’ te verkopen. Na een arrestatie lijkt hun toekomstdroom te vervliegen, maar dan biedt een uitnodiging om op te treden op een groot dance festival in Zwitserland nieuwe kansen.

Susanne Regina Meures
Zwitserland, 2016
Documentaire, 85 minuten

THEATERS, DATA EN TIJDEN

 

 

 

 

Middelburg

Cinema Middelburg

16 mei

20.00

Apeldoorn

Gigant

16 mei

20.00

Amersfoort

De Lieve Vrouw

22 mei

19.00

Maastricht

Lumière

22 mei

19.30

Arnhem

Focus

24 mei

19.00

 

 

 

 

Intro NL - Islands and the Whales

Tussen IJsland en Noorwegen liggen de adembenemend mooie Faeröer eilanden. Op de rotsachtige heuvels groeit weinig, dus leeft het inheemse volk al eeuwenlang van walvisvlees en zeevogels. Door ernstige vervuiling van de zee loopt hun traditionele levenswijze gevaar. De walvis zit vol kwik, de vogels vol plastic en bovendien liggen de Faeröers onder vuur vanwege de walvisvangst.

Mike Day
Verenigd Koninkrijk, Denemarken, 2016
Documentaire, 84 min.

Intro NL - Noces

Tiener Zahira trapt lol met haar vriendinnen, gaat op stap en heeft verkering. Net zoals de meeste Waalse meisjes van haar leeftijd. Ze heeft een goede band met haar Pakistaanse ouders, totdat zij haar willen uithuwelijken aan een man die ze niet kent. Een onverwachte zwangerschap dwingt haar een moeilijke beslissing te maken.

Stephan Streker
België, Frankrijk, 2016
Fictie, 95 minuten

Intro - Good Wife

In een luxe buitenwijk van Belgrado vervult de welgestelde vijftigjarige Milena met liefde haar traditionele rol als echtgenote en moeder. Ze ontwaakt langzaamaan uit de roes van haar rustige leven wanneer ze een onthutsend geheim uit het verleden van haar man ontdekt en tegelijkertijd te horen krijgt dat ze ziek is.

Mirjana Karanović
Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, 2016
Fictie, 94 minuten