Angry Man China Blue Korean Army Girls
Billin'My Love 727 Tage Ohne Karamo Dangerous Games
The Act of Killing Ghezi Plein - Istanbul 2013 Garage Olympo

Als spin-off van het jaarlijkse festival toeren movies that matter van oktober t/m mei door zestien steden in Nederland. Iedere maand een festivalfavoriet op een vaste dag en tijdstip.

Het On Tour programma is dit najaar te zien in De Lieve Vrouw in AmersfoortKriterion, AmsterdamGigant, ApeldoornFocus  Filmtheater ArnhemLumen, Delft,Verkadefabriek, Den BoschFilmhuis Den Haag, Plaza Futura/ NATlab, Eindhoven,Vera  Zienema, GroningenFilmtheater HilversumKijkhuis, LeidenLumière, Maastricht,Lux, NijmegenCinema  MiddelburgCinecitta, Tilburg en Louis Hartlooper Complex, Utrecht.

Mei

Guantanamo's Child

Patrick Reed, Michelle Shephard

Toen hij vijftien jaar oud was werd de Canadese Omar Khadr gevangengenomen door Amerikaanse troepen en zonder proces opgesloten in Guantanamo Bay. Daar werd hij jarenlang gemarteld. Nu, dertien jaar later, komt de 28-jarige Khadr vrij, mede door grote inspanningen van zijn advocaat. Samen met zijn raadsman blikt hij terug op zijn aanhouding in Afghanistan en jarenlange ontberingen in het gevangenenkamp. Was hij een naïef kind of een gewetenloze terrorist? En kun je een kind verantwoordelijk houden voor zijn daden?

Canada, 2015
Documentaire, 80 min.

Ma 2 mei             19.00 uur             Louis Hartlooper Complex, Utrecht

Zo 8 mei              15.00 uur             Filmhuis Den Haag
Ma 9 mei             19.00 uur             Kijkhuis, Leiden
Ma 9 mei             19.30 uur             De Lieve Vrouw, Amersfoort
Di 10 mei             19.30 uur             Gigant, Apeldoorn
Di 10 mei             20.00 uur             Cinema Middelburg
Di 10 mei             20.15 uur             Filmtheater Hilversum
Di 10 mei             21.00 uur             Vera Zienema, Groningen
Wo 11 mei          19.30 uur             Kriterion, Amsterdam
Do 12 mei           19.30 uur             Filmhuis Lumen, Delft
Ma 16 mei           19.00 uur             Natlab, Eindhoven
Ma 16 mei           19.30 uur             Lumiere, Maastricht
Ma 23 mei           19.30 uur             Lux, Nijmegen
Zo 29 mei            14.30 uur             Slieker Film, Leeuwarden

Februari

Inbetween Worlds

Feo Aladag

Hoewel zijn broer tijdens een eerdere missie in Afghanistan om het leven kwam, accepteert de Duitse officier voor de tweede maal een uitzending naar het oorlogsgebied. Daar raakt hij bevriend met de jonge tolk Tarik, die is aangesteld om de taalbarrière tussen de lokale burgers en de soldaten te overbruggen. Hierdoor wordt hij veelvuldig bedreigd. Jesper wil zijn vriend helpen, maar orders van hogerhand verbieden dit. Hoe humaan en behulpzaam kunnen soldaten in een ‘vredesmissie’ zijn wanneer ze sterk gebonden zijn aan militaire orders en bureaucratie?

Duitsland, 2014
Speelfilm, 102 min.

Maart

Nice People

Karin af Klintberg, Anders Helgeson

Komische feel-good docu over het eerste Somalische Bandy-team (soort ijshockey) ter wereld, bestaande uit Somalische immigranten, wonend het ‘vriendelijke’ Zweedse plaatsje Börlange. Hoewel de jongens nooit eerder op de schaatsen stonden, willen ze meedoen aan de wereldkampioenschappen Bandy in Siberië.  Een idealistische lokale zakenman bedacht het project in een poging zijn ietwat xenofobe Zweedse landgenoten op een leuke manier kennis te laten maken met de vele Somalische vluchtelingen in zijn thuisstad. Samen met een voormalig Bandy kampioen zet hij zich in om de jongens klaar te stomen voor de ultieme wedstrijd.

Zweden, 2015
Documentaire, 90 min.

April

NN

Héctor Gálvez

Bij opgravingen in Peru vindt een team van forensisch antropologen twintig jaar na het politieke geweld de stoffelijke resten van een onbekende persoon. De enige aanwijzing voor de mogelijke identiteit is een vervaagde foto die in de kleren van het lijk verstopt zit. Fidel, een bedachtzame onderzoeker, trekt zich de zaak aan. Zeker wanneer er een vrouw opduikt die hoopt haar jaren geleden verdwenen echtgenoot terug te vinden. Fidel kampt met het morele dilemma tussen de menselijke en wetenschappelijke benadering van het onderzoek.

Peru, Colombia, Frankrijk, Duitsland, 2014
Speelfilm, 90 min.

sidebar image

sidebar image

sidebar image

sidebar image

sidebar image

Zoeken in Films

ZOEKEN ALGEMEEN

Nieuwsbrief Festivalkrant
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Youtube
amnesty international logo
vfonds banner ENG
Fonds 21
fonds 1818 logo
VSB Fonds