China Blue Danny's Parade Een giraf in de regen
The Act of Killing Ghezi Plein - Istanbul 2013 Garage Olympo
Angry Man China Blue Korean Army Girls

'Uitgezet' Debat bij VARA-serie

16 juni 2013

In het huidige regeerakkoord is het ‘Kinderpardon’ opgenomen, waardoor asielzoekerskinderen die al lang in Nederland wonen een verblijfsvergunning krijgen. Mits ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. Lang niet ieder kind voldoet hieraan. Deze kinderen keren binnenkort terug naar het land van hun ouders.

Hoe vergaat het kinderen die terugkeren? In de serie Uitgezet volgt de VARA kinderen van afgewezen asielzoekers die de afgelopen tien jaar zijn uitgezet naar het land van hun ouders. Verslaggever Sinan Can zoekt kinderen op in Afghanistan, Irak, Armenië, Kosovo en Angola om te kijken hoe het met hen gaat. In de serie komen vragen aan de orde rond de veiligheid van de kinderen (Hoe vergaat het kinderen die worden teruggestuurd naar conflict-gebieden?) en hun welzijn (Welke gevolgen heeft uitzetting voor hun geestelijke gezondheid en veerkracht?). 

VARA organiseert samen met Humanity House op 16 juni om 14.00 uur een debat, in aanloop van de documentaireserie Uitgezet, die vanaf 26 juni om 21.10 uur op NL 2 te zien is. 

Lees meer.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen
Zoeken in Films

ZOEKEN ALGEMEEN

Nieuwsbrief Festivalkrant
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Youtube