China Blue Danny's Parade Een giraf in de regen
The Act of Killing Ghezi Plein - Istanbul 2013 Garage Olympo
Angry Man China Blue Korean Army Girls

Wereldpremière 'Sex voor 5 euro' op het Movies that Matter Festival 2014

14 februari 2014

Op zondag 23 maart om 16.00 uur gaat Sex voor 5 euro, een EO-documentaire met Yolanthe Sneijder Cabau over kinderprostitutie in Brazilië, in wereldpremière op het Movies that Matter Festival in Den Haag.

Stichting Free a Girl presenteert de film van regisseur Margit Balogh en producent Pieter van Huystee Film & TV vervolgens tijdens diverse vertoningen door het land. De TV-uitzending door de EO is donderdag 5 juni, 21.35 uur op Nederland 3.
 
“You can easy buy a young girl, like you buy chocolate”, zegt de taxichauffeur. Op de achterbank van de taxi zit Yolanthe Sneijder Cabau. De mede-oprichter en ambassadeur van stichting Free a Girl  is op missie in Brazilië. Vanwege het WK voetbal is de verwachting dat de vraag naar seks met minderjarigen zal toenemen. Yolanthe wil dat dit stopt.
 
Fortaleza, Brazilië. Rond de bars langs de boulevard hangen minderjarige meisjes rond. Op zoek naar mannen om geld te verdienen. Langs verlaten uitvalswegen worden de meisjes opgepikt. De prijs die de mannen betalen: vijf euro. De prijs die de meisjes betalen: een jong verwoest leven. Hoe kunnen meisjes die al op hun twaalfde begonnen in de prostitutie de vicieuze cirkel van armoede, geweld en drugs ontvluchten? Hoe zit de cirkel van vraag en aanbod in elkaar?

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen
Zoeken in Films

ZOEKEN ALGEMEEN

Nieuwsbrief Festivalkrant
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Youtube