'THE SHELTER' @ Humanity House

'THE SHELTER' @ Humanity House

11 augustus 2015

Het Humanity House presenteert deze zomer Bios in de Buitenlucht in samenwerking met Movies that Matter en Het Nutshuis. Van 30 juli t/m 27 augustus zijn er op woensdag en donderdag intrigerende speelfilms en spannende documentaires te zien met als thema 'oorlog en vrede

In de documentaire The Shelter brengen veel vluchtelingen in Lausanne de Barre - ondanks een dik pak sneeuw - Zwitserse winternachten buiten door. De lokale opvang heeft niet genoeg ruimte voor de grote groep die zich iedere avond meldt: de bewakers staan voor de lastige taak de daklozen te “sorteren”.

The Shelter is een urgent document over immigratieproblematiek in Zwitserland, die tekenend is voor de situatie in veel Europese steden. Regisseur Fernand Melgar, zelf zoon van immigranten, filmt objectief hoe de thuislozen de winterdagen doorbrengen; op straat, op stations en in koffietentjes.

De film is op 12 augustus om 21.30 uur te zien op het buitenterras van het Humanity House in Den Haag. Voorafgaand aan de film is er een inleiding. Lees meer.