Recencies La Chispa van Kingdom of Shadows en No Rio e No Mar!

Recencies La Chispa van Kingdom of Shadows en No Rio e No Mar!

17 maart 2016

La Chispa, het online magazine voor liefhebbers van Latijns Amerika schreef recencies over de A Matter of ACT festivalfilms Kingdom of Shadows en No rio e no mar! .

In Kingdom of Shadows zien we de verhalen van een activiste, een speciaal agent drugsbestrijding en een voormalig drugssmokkelaar. De film biedt een indringende kijk op de menselijke kant van de voortslepende Mexicaanse drugscrisis en maakt duidelijk hoe deze zo kon ontsporen. De in de film geportretteerde activist Consuelo Morales is te gast op het festival. Zij leidt al ruim twintig jaar de mensenrechtenorganisatie Cadhac in de Noord-Mexicaanse staat Nuevo León. Lees hier de recensie van La Chispa over Kingdom of Shadows.

No rio e no mar toont prachtige eiland Ilha de Maré in Brazilië; ooit een zeldzame biotoop vol leven. Nu wordt het paradijsje ernstig bedreigd door de petrochemische industrie. Eliete Paraguassu is te zien in de film en A Matter of ACT-activist te gast op het festival. Zij is een van de leiders van de lokale Vissersvakbond op het Braziliaanse eiland Maré. Ze wijdt haar leven aan de bescherming van de traditionele quilombola-visserscultuur in de Allerheiligenbaai in de deelstaat Bahia. Lees hier de recensie van La Chispa over No rio e no mar!