'Hooligan Sparrow' on Tour in Amersfoort, Leiden en Maastricht

'Hooligan Sparrow' on Tour in Amersfoort, Leiden en Maastricht

10 oktober 2016

In oktober gaat het nieuwe MtM On Tour seizoen van start en trekken wij met Hooligan Sparrow het land door. Vanavond is de documentaire te zien in De Lieve Vrouw Amersfoort, Kijkhuis Leiden en Lumière Maastricht. Na afloop vindt er een nagesprek plaats.

Hooligan Sparrow is een moedige documentaire van de jonge Chinese filmmaker Nanfu Wang. Gewapend met haar camera volgt ze een groep activisten onder leiding van Ye Haiyan (Hooligan Sparrow) tijdens hun protesten tegen de straffeloosheid rond een seksschandaal. Door haar kritische houding is Sparrow al snel een staatsvijand en trekt de overheid alles uit de kast om haar de mond te snoeren.

In Leiden voert journalist na afloop Marijn Heemskerk een gesprek met Jeroen de Kloet. Marijn Heemskerk voert voor online dagblad De Correspondent het dossier prostitutie. Jeroen de Kloet onderzoekt populaire en meer elitaire Aziatische cultuur in de huidige tijd, en heeft daarover ook de nodige tentoonstellingen georganiseerd. De Kloet is daarbij niet blind voor de politieke constellatie waarin kunstenaars opereren. Voertaal van het nagesprek is Engels, net zoals de ondertiteling van de film.

Kijk hier voor andere On Tour-films, speeltijden en theaters.