China Blue Danny's Parade Een giraf in de regen
The Act of Killing Ghezi Plein - Istanbul 2013 Garage Olympo
Angry Man China Blue Korean Army Girls

'Hooligan Sparrow' on Tour in Alkmaar, Groningen, Hilversum en Middelburg

11 oktober 2016

In oktober gaat het nieuwe MtM On Tour seizoen van start en trekken wij met Hooligan Sparrow het land door. Vanavond is de documentaire te zien in Filmhuis Alkmaar, Vera Zienema Groningen, Filmtheater Hilversum en Cinema Middelburg. Na afloop vindt er een nagesprek plaats.

Hooligan Sparrow is een moedige documentaire van de jonge Chinese filmmaker Nanfu Wang. Gewapend met haar camera volgt ze een groep activisten onder leiding van Ye Haiyan (Hooligan Sparrow) tijdens hun protesten tegen de straffeloosheid rond een seksschandaal. Door haar kritische houding is Sparrow al snel een staatsvijand en trekt de overheid alles uit de kast om haar de mond te snoeren.

In Hilversum wordt het nagesprek gemodereerd door Marijn Heemskerk, werkzaam bij de online krant De Correspondent. Zij heeft de hoofdpersonen in de documentaire geïnterviewd en zal Mariëlle de Goede ondervragen, die als China-deskundige – met name op het gebied van de positie van vrouwen – werkzaam is voor Amnesty International. Ook zij heeft een persoonlijke band met de documentaire: ze heeft de regisseur Nanfu Wang begeleid toen ze in Nederland was voor het Movies that Matter Festival 2016.

Kijk hier voor andere On Tour-films, speeltijden en theaters.

Tweet plaatsen Update plaatsen Update plaatsen
Zoeken in Films

ZOEKEN ALGEMEEN

Nieuwsbrief Festivalkrant
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Youtube