Raving Iran - On Tour in Nijmegen en Leiden

Raving Iran - On Tour in Nijmegen en Leiden

8 mei 2017

Vanavond draait onze On Tour-film Raving Iran in LUX om 19:30 uur en Kijkhuis Leiden en 20:00 uur.

Arash en Anoosh dromen van een carrière als Techno-D.J.’s, maar dat is in Iran zo goed als onmogelijk. Dus draaien ze op illegale feestjes en proberen ze hun album bij platenzaken ‘onder de toonbank’ te verkopen. Na een arrestatie lijkt hun toekomstdroom te vervliegen, maar dan biedt een uitnodiging om op te treden op een groot dance festival in Zwitserland nieuwe kansen.

Na afloop van de vertoning in Nijmegen is er een nagesprek met Massoud Wala. Hij is geboren in Iran en woont sinds 1984 in Nederland. Massoud was jarenlang freelance recensent voor Biblion (Openbare Bibliotheken) voor boeken over Iran of van Iraanse schrijvers. Hij was hoofdredacteur van een meertalig multicultureel magazine van en voor vluchtelingen. Hij was direct betrokken met het organiseren, promoten, coördineren en het uitvoeren van diverse podiumkunsten.

Na afloop van de vertoning in Leiden is er een nagesprek met Stefan Kok, docent migratierecht aan de Universiteit Leiden. Daarvoor werkte hij van 2000 tot 2010 als senior (internationaal) beleidsmedewerker en senior strategisch analist bij VluchtelingenWerk Nederland.

Raving Iran is geregisseerd door Susanne Regina Meures.