Vanaf 16 maart in de filmtheaters: The Day Will Come

Vanaf 16 maart in de filmtheaters: The Day Will Come

15 maart 2017

Vanaf 16 maart is de film The Day Will Come te zien in verschillende filmtheaters en bioscopen!

Er wordt dagelijks gedemonstreerd tegen de oorlog in Vietnam, de media berichten over de strijd om de eerste man op de maan en in heel Europa komt een nieuwe jeugdcultuur op.
Voor Erik en zijn met een klompvoet geboren jongere broertje Elmer zijn dromen over vrijheid en blijheid ver weg. Wanneer hun alleenstaande moeder ernstig ziek wordt, stuurt de staat hen naar een jongensinternaat. Aan het hoofd staat de rechtlijnige directeur Heck (Lars Mikkelsen), die zijn ouderwetse opvoedingsmethodes met harde hand toepast. Hij gebruikt de jongens als goedkope werkkrachten en houdt ze in het gareel met lijfstraffen, vernederingen en medicijnen. Ook de andere werknemers van het internaat houden zich strikt aan het hardvochtige regime, met uitzondering van de nieuwe lerares (Sofie Gråbøl).
 
Elmer droomt over het astronautenbestaan en vertelt zijn zelfbedachte verhalen ook aan de anderen, waarmee hij iedereen hoop geeft in de uitzichtloze situatie. Slechts bewapend met hun levendige verbeeldingskracht en een flinke dosis durf, zoeken Elmer en Erik een uitweg.