Programma On Tour bekend!

Programma On Tour bekend!

12 juli 2017

Met Movies that Matter On Tour brengen we festivalfavorieten naar filmtheaters in 17 steden door heel Nederland. Van oktober t/m mei is in deze theaters op een vaste dag en vast tijdstip een spraakmakende film te zien, met een inleiding of nagesprek met inspirerende gasten. Het programma van de tour voor oktober t/m januari is nu bekend!

In oktober beginnen we het nieuwe seizoen met No Place for a Rebel. De regisseuses Maartje Wegdam & Ariadne Asimakopoulos zullen bij zoveel mogelijk vertoningen aanwezig zijn.

Daarna vertonen we Insyriated, een prachtige en aangrijpende film over een dag in het leven van mensen in de oorlog in Syrië. Deze film draaide nog niet op ons festival en gaat eind oktober in reguliere première.

In december vertonen we A River Below. Deze film gaat over de zeldzame roze rivierdolfijn die leeft in de Amazone. Nog niet eerder vertoond bij Movies that Matter, maar wel te zien op het festival van 2018.

Tot slot is januari de maand voor speelfilm Tamara, gebaseerd op het leven van Tamara Adrian, de eerste transgender politica van Venezuela.

Het belooft een mooi seizoen te worden. In welk van de 17 Nederlandse bioscopen kom jij kijken? Hier lees je meer informatie over de speeldata en plaatsen.