Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter - Educatief Laatste plekken Movies that Matter Festival!
De laatste stoelen!

Een flink aantal leerlingen is inmiddels aangemeld voor de schoolvoorstellingen van het Movies that Matter Festival in EYE op 20 en 21 maart 2017. 

Er zijn nog enkele stoelen vrij. Deel dit dus met uw collega's, want inschrijven van extra klassen is mogelijk! Hieronder een overzicht van alle nog beschikbare plaatsen en informatie over randprogramma's.
Reserveren? 020-7733624 of educatie@moviesthatmatter.nl

TRASH

Trash is een aangrijpende thriller over twee jongens, Rafael en Gardo, die vuilnis sorteren in de sloppenwijken van Rio de Janeiro. 

In het voorprogramma gaan leerlingen zelf aan de slag met het zeefdrukken van activistische poster-art en vertelt een Braziliaanse kunstenaar meer over opgroeien in Brazilië.

Nog beschikbare plaatsen:
maandag 20 maart: 9:00 uur, 11:00 uur
dinsdag 21 maart: 11.00 uur; 13:00 uur (30 stoelen)

EYE IN THE SKY

Eye in the Sky is een fascinerende, zwartkomische en spannende inkijk in de huidige manier van oorlog voeren.

Tjidens de film beslissen leerlingen zelf, door middel van stemkastjes, wat zij zouden doen- zetten zij wel of geen drone in? Welk argument gebruiken ze daarbij? Een militair en rechtsfilosoof bespreken de keuzemogelijkheden- wat is ethisch handelen? 

nog beschikbare plaatsen:
maandag 20 maart: 9:00 uur, 11:00 uur
dinsdag 21 maart: 9:00 uur (20 stoelen)

NICE PEOPLE

Nice People is een komische feel-good docu over het eerste Somalische Bandy-team (soort ijshockey) ter wereld, bestaande uit Somalische immigranten, woonachtig in het ‘vriendelijke’ Zweedse Börlange. 

In het voorprogramma spelen theateracteurs een vermakelijk spel met leerlingen- welke rol nemen zij in als ze met een andere cultuur worden geconfronteerd?

Nog beschikbare plaatsen:
maandag 20 maart: 9:00 uur, 11:00 uur, 13:00 uur

#chicagoGirl

#chicagoGirl vertelt het verhaal van de negentienjarige Ala’a Basatneh die een online netwerk van revolutionairen in Syrië probeert te onderhouden. Terwijl de oorlog voortduurt, rijst de vraag hoe de Arabische lente in deze bittere teleurstelling kon ontaarden?

In het nagesprek ontmoeten leerlingen Syrische leeftijdgenoten die zelf gevlucht zijn voor de oorlog- sommigen nog politiek geëngageerd, anderen juist niet.

Nog beschikbare plaatsen:
maandag 20 maart: 9:00 uur, 11:00 uur
dinsdag 21 maart: 11 uur

RESERVEREN ?

educatie@moviesthatmatter.nl / 020-7733624
kosten: 4 euro per leerling (betalen met CJP is mogelijk)

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Youtube