Angry Man China Blue Korean Army Girls
Billin'My Love 727 Tage Ohne Karamo Dangerous Games
The Act of Killing Ghezi Plein - Istanbul 2013 Garage Olympo

activiteiten

Movies that Matter Festival

Het Movies that Matter Festival in Den Haag is het internationale film- en debatfestival over vrede en recht in de Internationale Stad van Vrede en Recht. Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui bieden jaarlijks in maart tien dagen lang podium aan zo'n zeventig speelfilms en documentaires, dagelijkse talkshows, muziekoptredens en exposities. Naast diverse thema- en 'the best of' programma's zijn er twee hoofdprogramma's: A Matter of ACT  en Camera Justitia. Het Movies that Matter Festival is een ontmoetingsplek voor publiek en internationale gasten als filmmakers, politici en journalisten.
Lees meer.

Movies that Matter On Tour

Als spin off van het jaarlijkse festival touren movies that matter langs filmtheaters in 19 steden door heel Nederland. Deze theaters presenteren van oktober tot en met mei op een vaste dag en tijdstip een festivalfavoriet of een nog niet in Nederland vertoonde documentaire of speelfilm. Lokale partners organiseren daarbij een verdiepingsprogramma in de vorm van een debat, inleiding of interview met gasten uit binnen- en buitenland. Lees meer.

Movies that Matter Events & Advies

Samen met culturele en maatschappelijke instellingen organiseert Movies that Matter filmvertoningen en verdiepingsprogramma’s over uiteenlopende onderwerpen. 

Organiseer een eigen filmvertoning! Als expertisecentrum adviseert Movies that Matter graag bij het maken van een selectie. In de online catalogus zijn honderden speelfilms en documentaires opgenomen. Films met het Movies that Matter Label zijn gratis te vertonen. Lees meer.

Movies that Matter Educatie

Film opent ogen en kan met name een verschil maken in het bewustwordingsproces van jonge mensen. Daarom adviseert en begeleidt Movies that Matter Educatie scholen bij het vertonen van films met bijbehorend lesmateriaal. Tijdens het Movies that Matter Festival is er een uitgebreid educatieprogramma dat zowel in Amsterdam als in Den Haag plaatsvindt. Movies that Matter Educatie adviseert ook ngo's, erfgoedinstellingen en andere organisaties die jongeren willen bereiken. Lees meer.

Movies that Matter International Support

Juist in ontwikkelingslanden en landen waar persvrijheid beperkt is, kunnen vertoningen van human rights films een verschil maken. Daarom stimuleert Movies that Matter filmvertoningen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Oost-Europa. Naast training en advies over de organisatie en programmering van filmfestivals, biedt Movies that Matter financiële ondersteuning aan mobiele cinemaprojecten en filmfestivals in het buitenland. Lees meer.

movies that matter @ home

In samenwerking met Trouw en Amnesty International heeft Movies that Matter vier DVD boxen uitgebracht: ‘'De Verdieping van Movies that Matter'. Iedere box bevat vijf internationaal bekroonde films.
Speciaal voor jongeren is er de DVD box ‘Right On!' Deze box bevat twee speelfilms en een documentaireserie waarin kinderrechten centraal staan.
Lees meer.

sidebar image

sidebar image

sidebar image

sidebar image

Zoeken in Films

ZOEKEN ALGEMEEN

Nieuwsbrief Festivalkrant
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Youtube