Filmeducatie Special

met Arjan Erkel en Tessa Beeloo

Filmeducatie Special

Op dinsdag 24 maart organiseert Movies that Matter Educatie een speciale voorstelling van Watani my Homeland. Deze verdiepings- en netwerkbijeenkomst draait om filmeducatie én 75 jaar Vrijheid en vindt plaats in Filmhuis Den Haag.  

De voorstelling bieden wij kosteloos aan en is speciaal voor docenten, didactici en mensen werkzaam in de filmeducatie. Je maakt kennis met ons educatieprogramma én ziet een prachtige film. We sluiten af met een borrel. Kom je ook?

De film
Watani my Homeland is een ontroerende documentaire waarin we door de ogen van kinderen zien hoe het is om in oorlog te leven, te moeten vluchten en in een nieuw land een bestaan te moeten opbouwen. Schrijnend door het verwoestende effect van oorlog en geweld, maar ontwapenend en hoopgevend door de veerkrachtigheid van de kinderen.

Nagesprek
Hoe kan film bijdragen aan het bespreken van thema’s als mensenrechten, vrijheid en burgerschap in de klas?

Na de film praten we na met Arjan Erkel, Tessa Beeloo en het publiek. Arjan bracht 2 jaar door in gevangenschap tijdens een ontvoering in Dagestan door Tsjetsjeense rebellen. Tsjetsjenië en speelt een hoofdrol in ons educatieprogramma. Tessa Beeloo vertelt over de bijzondere samenwerking van Rode Kruis met Movies that Matter in het kader van 75 jaar Vrijheid.

Aanmelden
Voor dit programma is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wil je komen? Meld je direct aan via het online formulier. Een bevestiging volgt voorafgaand aan het festival.

Aanmeldformulier Filmeducatie Special

Programma
16.30 uur     Inloop
16.45 uur     Start programma Watani my Homeland met nagesprek
18.15 uur      Borrel in de foyer zaal 5
19.00 uur     Einde

Graag tot 24 maart voor een mooie namiddag vol film, ontmoeting en gesprek!