Les Misérables

Les Misérables

International Film Festival Rotterdam (IFFR) en Movies that Matter maken samen weer gloednieuw educatieprogramma voor het (v)MBO....

Les Misérables

Movies that Matter en International Film Festival Rotterdam (IFFR) maken samen weer gloednieuw educatieprogramma voor het (v)MBO.

Een dag na de gewonnen WK-finale van 2018 lopen de spanningen hoog op in de Parijse voorstad Montfermeil. Terwijl agent Stéphane zijn eerste werkdag beleeft, eist een groep zigeuners een gestolen leeuwenwelp op en zorgt de jonge Issa weer voor problemen. Indrukwekkend, explosief debuut, deels geïnspireerd door de Franse rellen van 2005.

Movies that Matter en IFFR ontwikkelen samen een educatief programma gekoppeld aan de film Les Misérables en passend bij de uitgangspunten van het vak burgerschap/maatschappijleer. Bij het programma zit een uitgebreid lespakket om het filmbezoek in de klas voor te bereiden.
 

Het verdiepingsprogramma
Theatermaker en acteur Mahfoud Mokaddem neemt je mee in zijn onstuimige wereld waarin vooroordelen, kansen en keuzes zijn toekomst richting geven. Heb je je lot zelf in handen? Mahfoud's interactieve monoloog, speciaal voor onze educatievertoningen van Les Misérables geschreven, maakt precies dit aspect voor jongeren tastbaar en invoelbaar.
Onder leiding van een moderator gaan studenten na zijn optreden met elkaar en met Mahfoud in gesprek.

Lesmateriaal
Ter voorbereiding op de voorstellingen kun je als docent gebruik maken van het lesmateriaal aangeboden door IFFR. Movies that Matter en IFFR werken aan een online gezamenlijk lespakket.

 

Voorstellingen

Er is nog plek bij de voorstellingen in Den Haag op donderdag 26 maart.

Reserveren
Neem contact met ons op via 020 280 7612 of stuur een mailtje naar educatie@moviesthatmatter.nl

Kosten
Film en verdieping; €5,00 per leerling. Movies that Matter accepteert CJP-kaart.