What Will People Say Bioscoopprogramma

Bioscoopprogramma What Will People Say

De film
De zestienjarige Nisha is net als de rest van haar Noorse leeftijdsgenoten. Ze gaat naar feestjes, hangt rond met vrienden en heeft haar oog laten vallen op een leuke jongen. Er is één verschil: Nisha moet alles stiekem doen omdat ze volgens Pakistaanse tradities wordt opgevoed. En dat gaat niet lang goed in
What Will People Say . Na een onschuldig lijkende zoen belandt de tiener in een draaikolk van woede en schaamte die haar steeds verder wegzuigt van haar normale leven. Voor haar familie is ze een lopend schandaal dat geneutraliseerd moet worden. Goedschiks of kwaadschiks.

De verdieping
Om de impact van onze programma's te vergroten en leerlingen nog beter voor te bereiden op hun komst naar het festival, hebben we een lesbrief gemaakt die voorafgaand aan het festival kan worden gebruikt.

Tijdens een interactieve inleiding voorafgaand aan de film gaat de moderator (Ajouad el Miloudi/Jamie Trenite) met studenten in gesprek over zelfbeschikking middels stellingen. In hoeverre bepalen studenten zelf hoe ze hun leven leiden? En heeft hun opvoeding invloed op de beslissingen die ze maken? In het tussengesprek gaat de moderator verder in gesprek over zelfbeschikking met twee jonge gastsprekers en de studenten, dit keer aan de hand van de gebeurtenissen in de film.

Woensdag 20 en donderdag 21 maart 2019
in Eye Amsterdam
Maandag 25 t/m donderdag 28 maart 2019
in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag

Reserveren?
Bel via 020-2807612 of stuur een mailtje naar educatie@moviesthatmatter.nl 

Kosten*
Film en verdieping; € 5 per leerling
Movies that Matter accepteert de CJP-kaart
* In Den Haag en Amsterdam geldt voor nieuw deelnemende (v)mbo opleidingen een kennismakingsactie. Deelname is voor hen kosteloos. Het aantal plekken dat we nog weg kunnen geven is beperkt. Wees er dus snel bij!

Lesmateriaal
Het lesmateriaal dat bij deze vertoning hoort vind je hier.