What Will People Say Bioscoopprogramma

Bioscoopprogramma What Will People Say

Landelijke vertoningen
What Will People Say is nu ook bij jou in de buurt te boeken als educatieprogramma. Reserveren kan via dit formulier. Lees meer over onze GRATIS kennismakingsactie. Wil je graag meer weten of wil je advies op maat? Neem contact met ons op via 020-2807612 of mail met educatie@moviesthatmatter.nl.
 

De film
De zestienjarige Nisha is net als de rest van haar Noorse leeftijdsgenoten. Ze gaat naar feestjes, hangt rond met vrienden en heeft haar oog laten vallen op een leuke jongen. Er is één verschil: Nisha moet alles stiekem doen omdat ze volgens Pakistaanse tradities wordt opgevoed. En dat gaat niet lang goed in
What Will People Say . Na een onschuldig lijkende zoen belandt de tiener in een draaikolk van woede en schaamte die haar steeds verder wegzuigt van haar normale leven. Voor haar familie is ze een lopend schandaal dat geneutraliseerd moet worden. Goedschiks of kwaadschiks.

De verdieping
Om de impact van onze programma's te vergroten en leerlingen nog beter voor te bereiden op hun komst naar het festival, hebben we een lesbrief gemaakt die voorafgaand aan het festival kan worden gebruikt. What Will People Say  is te bezoeken voor leerlingen uit de bovenbouw van het vmbo en voor mbo-studenten.

Tijdens een interactieve inleiding voorafgaand aan de film gaat de moderator met studenten in gesprek over zelfbeschikking middels stellingen. In hoeverre bepalen studenten zelf hoe ze hun leven leiden? En heeft hun opvoeding invloed op de beslissingen die ze maken? In het tussengesprek gaat de moderator verder in gesprek over zelfbeschikking met twee jonge gastsprekers en de studenten, dit keer aan de hand van de gebeurtenissen in de film.